U gradskom proračunu im odobreno 5 tis. kn: ¨Ponizili su nas. Razmišljamo da im i to vratimo¨

Članovi Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne
(FOTO: Facebook)

17.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6169

Pripadnici 63. samostalne gardijske bojne, danas Udruge ratnih veterana 63. samostalne gardijske bojne nezadovoljni su raspodjelom proračunskog novca.

- Svake godine planiramo određene aktivnosti i za to su nam potrebna određena sredstva. Međutim, novca je sve manje, a i ove godine Grad očito nije prepoznao naš rad - požalio nam se tajnik Udruge Zvonimir Jakovljević.

Pojašnjava da im je lani iz gradskog proračuna odobreno pet tisuća kuna, no taj novac nisu dobili.


- Imali smo 13. lipnja u Vidovcima obilježavanje 24 godine osnutka bojne. Za to su u Gradu bili milosrdni i dali nam tisuću kuna dok ostatak novca nikad nismo dobili - kaže.







Dodaje da im je rečeno kako pet tisuća kuna iz proračuna dobivaju zbog toga što Udruga postoji samo tri godine. U Udruzi pak smatraju da to ne bi trebao biti kriterij, već aktivnosti.

- Ove godine imamo 25. obljetnicu osnivanja postrojbe koja je bila među prvima u Hrvatskoj, no opet je u gradskom proračunu predviđen iznos od pet tisuća kuna, za koji se ponovno bojimo da ga, kao i lani, nećemo ni dobiti. Imamo i gotove materijale za monografiju. Ne moraju nužno Grad i Županija financirati tu monografiju, ali nam mogu pomoći u pronalaženju sponzora. Jednostavno, ponizili su nas. Razmišljamo da im i to vratimo - kaže.






Žao mu je što je sadašnji savjetnik gradonačelnika za branitelje Željko Kalić, i sam bio član te udruge, no ni on očito, dodaje Jakovljević, nije želio pomoći i pojasniti o kakvim se aktivnostima Udruge radi, posebice ove godine kada obilježavaju tako značajnu obljetnicu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI