Kroz logor Bučje prošlo je 300 branitelja i civila; sudbina 22-oje još se ne zna

Obljetnica u Bučju
(FOTO: Požeško-slavonska županija)

17.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 3813

Još uvijek nije poznata sudbina 22 osobe koje su tijekom Domovinskog rata bile zatočene u logoru Bučje. Kroz logor je prošlo oko 300 hrvatskih branitelja i civila. Nakon što su u prosincu 1991. logoraši preseljeni u Staru Gradišku najveći dio zatočenika razmijenjen je 16. siječnja 1992. godine u Pakracu, no obitelji njih 22-oje još uvijek žive u neizvjesnosti.





- Danas se prisjećamo stradanja hrvatskih branitelja i civila na ovom strašnom mjestu gdje su se dogodili strašni zločini.  Postavljamo pitanje: Gdje je pravda? Postavljamo pitanja kada ćemo napokon saznati gdje su naši branitelji i civili koji su ovdje zatočeni? Za njihove obitelji Domovinski rat još nije završio je oni svaki dan žive sa spoznajom da se još uvijek ne zna gdje su njihovi najmiliji – rekao je na obilježavanju obljetnice u Bučju Ferdinand Troha, zamjenik župana.


U počast zatočenicima 11 maratonaca-Glasnika istine istrčali su 18 kilometara dug put od Doma Hrvatskih branitelja u Pakracu do spomen kapelice u Bučju.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI