Izložba proizvoda u sklopu projekta ¨Dizajn za inkluziju¨

Prezentacija proizvoda "Dizajn za inkluziju"
(FOTO: Tomislav Milanović)

16.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3207

U požeškoj Gimnaziji jučer je održano javno predstavljanje rezultata radionica inkluzivnog dizajna koje su se ovaj tjedan odvijale u Obrtničkoj školi u Požegi I Udruzi "MI”, u sklopu EU projekta Dizajn za inkluziju. Tako su ovoga tjedna u Požegi na radionicama sudjelovali dizajneri iz deset zemalja EU, radeći na razvoju pilot proizvoda koji će simbolizirati Požegu.






- Pozdravljam gospodu iz British Council te sve partnere i sudionike na ovom projektu Dizajna za inkluziju. Nadam se da će ovi suveniri koji su dizajneri osmislili doista pomoći u prezentiranju grada Požege i naše Požeštine za sve goste, ali i nas same da imamo što pokazati – poručio je  Slaven Paponja, v.d. tajnika Ureda gradonačelnika Grada Požege.




- Sretan sam što sam u Požegi i što ste prisutni u ovolikom broju. Svima vam zahvaljujem na trudu koji ste uložili u ovom periodu. Zahvaljujem našim partnerima na ovom projektu, Gradu Požegi i Udruzi djece s posebnim potrebama "Mi" te Juliji Cassim koja je u Požegi cijeli tjedan. British Council je glavna organizacija u Ujedinjenom Kraljevstvu za odnose na kulturnom i edukativnom području u drugim zemljama kojoj su različitost i jednakost od velike važnosti. Želimo uspostaviti odnose između Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske s posebnim naglaskom na inkluziju i različitost – rekao je dr. Conor Snowden, direktor British Councila Hrvatske.



Na radionicama su sudjelovali timovi profesionalnih dizajnera, u suradnji s osobama s invaliditetom i suradnicima i volonterima na projektu, razvijajući seriju proizvoda i oslanjajući se pritom na bogato kulturno i povijesno nasljeđe grada Požege.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI