Vratite Bašku djeci: Neka ih čuvaju nastavnici, a kuhaju tete kuharice

Danijel Majer (HSLS)
(FOTO: Lidija Galić)

15.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6777

Odmaralište u Baški bilo je i mora ostati dječje odmaralište, smatra županijski vijećnik Danijel Majer (HSLS). Gradskim čelnicima poručuje da, ako ne mogu naći rješenje, prepuste odmaralište Županiji.

- Siguran sam da bi županijska vlast i vijećnici postupili tako da bi odmaralište bilo popunjeno s djecom od 15.05. do 15.09., jer bi bile organizirane i ekskurzije i ljetovanja i maturalna putovanja. Ostalo vrijeme odmaralište ne bi zjapilo prazno, jer se brojni seminari mogu održavati u tom prostoru, kao i studijska putovanja te brojne edukacije za djelatnike jedinica lokalne samouprave iz naše županije, za članove savjeta mladih i članove brojnih udruga - kaže Majer.

Ne slaže se da odmaralište u Baški treba služiti Požežanina i umirovljenicima jer oni, kaže, imaju odmaralište na otoku Prviću.


Podsjetio je da se s odmaralištem počelo "čeprkati" 2003. godine, kada se upravljanje odmaralištem, putem koncesije na 49 godina, htjelo dati Kamen Ingradu. Tada je, po prijavi jednog sugrađanina, i po nalogu Općinskog državnog odvjetništva, policija počela vršiti izvidne radnje i od svega se odustalo. Dokaz je to, tvrdi Majer, kako postoji privatni interes za odmaralište. Ako netko i dalje smatra da je privatni interes važniji od interesa djece, onda neka to jasno i glasno, hrabro, kaže i neka se donese odluka da se odmaralište proda. Smatra da odgovornost za odmaralište u Baški trebaju snositi i vladajući i oporbeni vijećnici.


- Mudri ljudi omogućili bi djeci viših razreda osnovnih škola da ljetuju za tisuću kuna bez prijevoza 10 dana i to tako da 200 kuna uplate početkom šk. god i onda po 100 kn mjesečno. Sva djeca koja bi prošla s pohvalnicom imala bi besplatno, na trošak Grada Požege ljetovanje kao i jedno dijete iz obitelji s troje i više djece. Možda bi godinu-dvije bilo gubitka, ali to bi Grad mogao podnijeti. Gubitaka zapravo i ne mora biti, ako bi se ostvarila dobra suradnja sa školama, jer bi nastavnici čuvali djecu kako je to uvijek bilo, a "tete kuharice" bi mogle kuhati. Bolje da maturanti, umjesto što za 500 eura provode 5 dana u autobusu, za 200 eura budu 10 dana na moru i uživaju - predlaže.

- Sve one koji misle da odmaralište treba komercijalizirati, pitam zašto primjerice Gradsku kuću ne bi dali u dugotrajni zakup i da se preuredi u hotel, a zaposlenici mogu svoj posao raditi u nekom od napuštenih prostora u Industrijskoj ulici - zaključuje Majer.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI