Odnosi među vatrogascima na rubu incidenta: Hoćete li ponuditi ostavku? Hvala lijepo...

Šimun Miletić, predsjednik DVD-a Požega
(FOTO: Lidija Galić)

14.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 7742

Da nešto između DVD-a Požega i Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege ne štima, poznato je. Današnja sjednica Upravnog odbora DVD-a na kojoj je atmosfera u jednom trenutku bila na rubu incidenta, to je dodatno potvrdila.

Naime, nakon što su vatrogasci JVP-a Požega 11. siječnja dobili rješenja o izbacivanju iz operativnog članstva u DVD-u, danas se sastao Upravni odbor DVD-a kako bi tu odluku povukao.

- Posljednjih je dana napisano dosta istina i neistina o vatrogastvu - rekao je odmah u uvodu predsjednik DVD-a Požega Šimun Miletić te predložio da sjednica bude zatvorena, odnosno da na njoj ne mogu biti zaposlenici JVP Požega, u tom trenutku još uvijek bivši članovi DVD-a te novinari.





- Članak 4. Statuta to nam dozvoljava i on kaže da sjednica može biti zatvorena za javnost zbog zaštite osobnih podataka o članovima te zbog zaštite osobne i poslovne tajne - obrazložio je Miletić.





Iako je ostalo nejasno koje su to osobne ili poslovne tajne razlog zatvaranja sjednice za javnost, prijedlog je prihvaćen s većinom glasova ZA. Protiv je bio Juraj Zelić, a suzdržan Antun Kneis.





Na izlasku iz dvorane netko je doviknuo "lopovi" na što je član Upravnog odbora DVD-a istrčao za njima prijeteći: "Da čujem tko je to rekao?! Državu kradete!". Na pokušaj fotografiranja prijetećim se tonom obrušio i na novinarku.





Nakon nešto više od sat vremena zaključke sa sjednice iznio je predsjednik DVD-a Požega Šimun Miletić. Potvrdio je da je odluka stavljena izvan snage te da će se Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici predložiti da na izvršnim tijelima stavi na razmatranje ovu problematiku te donese odluku i naputak kako ubuduće u radu DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe ne bi dolazilo do istih ili sličnih problema. Odluka je stupila na snagu odmah.

Miletić međutim nije bio raspoložen za novinarska pitanja.

- Je li doista bilo ishitreno? -

- Nemam nikakvo drugo obrazloženje osim ovoga - odgovorio je.

- Zašto se sa slanjem rješenja vatrogascima čekalo toliko mjeseci? -

- Rekao sam da nemam obrazloženja - ponovio je.

- Je li točno da je gospodin Rehak poslao rješenja bez Vašeg znanja? -

- Rekao sam i pročitao odluku Upravnog odbora. Drugih izvješća nemam - izbjegavao je odgovor  Miletić.

- Hoćete li ponuditi svoju ostavku? -

- Hvala lijepo - odgovorio je.

- Je li sloga između DVD-a i JVP privid i jesu li odnosi i dalje narušeni? -

- Hvala lijepo - rekao je Miletić napuštajući dvoranu.

Poslušajte Miletićevo obrazloženje i odgovore na novinarska pitanja.



Je li ukidanje sporne odluke kraj vatrogasnim mukama, pokazat će vrijeme. No, kako doznajemo, nije izbacivanje 15 članova JVP-a jedino izbacivanje o kojem se priča u krugovima DVD-a Požega. Navodno je još u rujnu vođena rasprava o izbacivanju cijele postrojbe iz sadašnjih prostora.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI