Neferović krivi Dumančića što su HR šume bile bez struje; on kaže: Bio je kvar; HEP: Isključili smo ih

Vedran Neferović
(FOTO: Lidija Galić)

11.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 8237

"Dok svaki građanin koji kasni sa plaćanjem računa za struju brižno pokušava stići zaostale rate neki uz debelu plaću kasne. Razumio bi da kasne sa svojim privatnim dugom ali kada ne izvrše obavezu recimo kao direktori Hrvatskih šuma u Požegi onda je to zanimljivo. Dva puta na opomenu za povećanje vršne snage se ne reagira i onda RJ Mehanizacija, transport i građevinarstvo ima privremenu obustavu isporuke električne energije. Dva puta 9.6.2015. i 16.7.2015. dobili su pismeno upozorenje. Zašto sam dragi fb prijatelji ovo objavio? Zbog nesposobnog direktora Dražena Dumančića koji se zajedno sa svojim drugovima iz SDP-a bavio stablima iz parka i prijavama zbog toga što smo uredili stazu uz Orljavu. Posebno pozdravljam i druga Vicka Njavru kao člana NO i ako zna čitati neka pročita šta mu kadrovi rade. Umjesto da rade svoj posao bavili su se progonom i lažima koje su puštali u medije. Drugovi, dragi tada sam vam napisao da ste dva balvana sada ste celuloza", obrušio se na požeške SDP-ovce gradonačelnik Vedran Neferović na svom Facebook profilu.

Naime, RJ Hrvatskih šuma u Industrijskoj ulici bez električne je energije ostala još u studenom, upravitelj Dražen Dumančić tvrdio je tada da je riječ o kvaru. Dumančić međutim, tvrdi da sve to nije istina.

- Godinama nam preporučuju da moramo imati veću snagu. Dobili smo do sada bar 15 obavijesti da trebamo povećati snagu električne energije. Prisiljavaju velike potrošače da moraju imati veću snagu nego što je potrebno. Govorili su da će nam isključiti struju jer trenutačna snaga nije dovoljna i prouzročit će kvarove. Kvarova nije bilo i nije bilo ni isključenja. U studenom, kad smo imali kvar, odlučili smo ujedno povećati snagu sukladno naputcima iz HEP-a - kaže Dumančić.


- Nikakvog duga nije bilo. Iskoristili smo taj kvar i rekli smo im: napravite što treba. Dignuta je snaga na 99 kW angažirane snage, ali nama to ne treba jer mi nemamo toliku snagu strojeva. Natjerali su nas na to - zaključuje Dumančić.


U HEP Požega smo poslali upit zašto je doista Hrvatskim šumama Požega,  RJ Mehanizacija, transport i građevinarstvo u Industrijskoj ulici u Požegi isključena električna energija.

- 25.11.2015. Hrvatska elektroprivreda, Elektra Požega isključila je električnu energiju tvrtki RJ Transport, mehanizacija i graditeljstvo Požega sukladno "Općim uvjetima za korištenje mreže i opskrbu električnom energijom" prema članku 23. stavke 1-4.

Razlog isključenja bio je isključivo tehničke prirode i problem je u vrlo kratkom periodu otklonjen te su stvoreni preduvjeti za ponovno priključenje što je i učinjeno. Detaljnije informacije, koje tražite nismo u mogućnosti dati, jer su dio ugovornih i međusobnih odnosa dviju ugovornih strana - navodi se u odgovoru iz HEP-a.

Pojašnjenje o razlogu isključenja tehničke prirode potražili smo u HEP-u.

- Razlog isključenja je bio tehničke prirode, kako je navedeno u našem službenom odgovoru. Zbog ugovornog odnosa s Hrvatskim šumama ne želimo ići u javnost s detaljima i molimo da prihvatite naš službeni odgovor da je riječ o isključenju zbog tehničkih razloga - rekla nam je Lidija Džaja Moharić dodajući da je ipak bilo riječi o isključenju.Nešto konkretniji bio je direktor požeške Elektre Damir Kovačević.

- Nigdje ne piše da je bio kvar. Mi struju uvijek isključujemo s razlogom. Ovaj puta nije bio problem ekonomske, već tehničke prirode, odnosno struja je nakratko isključena jer su se Hrvatske šume oglušile na naša upozorenja o prekoračenju vršne snage - rekao je Kovačević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI