Nitko ne otkupljuje stari papir u požeškoj županiji

Ilustracija: Stari papir
(FOTO: Imageshack.us)

30.08.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13146

U redakciju 034portala javila se čitateljica koju zanima tko na našem području vrši otkup starog papira. Najkraći odgovor vrlo je jednostavan - nitko.

Tvrtka Unijapapir iz Zagreba, koja ima koncesiju za odvoz papirnog otpada, zasad još nema pogon u Požegi. Iako u Novoj Gradiški, Osijeku, Đakovu i mnogim drugim gradovima imaju otvorene pogone, ni ondje ne vrše otkup nego samo preuzimaju stari papir. Doznajemo kako je razlog tomu neisplativost.

Zbog otkupa u Donje Andrijevce


Budući da se direktorica tek vratila s godišnjeg odmora pa je zatrpana poslom, a nitko drugi ne može dati izjave za medije, uspjeli smo tek neslužbeno doznati potrebne informacije. Unijapapir ima maloprodajnu jedinicu za otkup papira od građana, ali ona se nalazi samo u Zagrebu. Ondje se može dobiti novčana naknada samo za određene vrste papira, a to su stare novine, časopisi i karton.


Na području Požeško-slavonske županije djelatnici tvrtke dolaze triput tjedno odvoziti stari papir. Ako imate veću količinu papira kojeg se želite riješiti, nazovite 031-378-199 i ostavite svoju adresu. Kad budu u prolazu, oni će ga pokupiti i bez naknade za prijevoz odvesti na reciklažu.

Požežani mogu o svome trošku prevesti papir do pogona zagrebačke tvornice papira Pan u Donjim Andrijevcima u Brodsko-posavskoj županiji, ali se onda postavlja pitanje isplativosti prijevoza zbog relativno niske cijene otkupa.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI