Odbijene obje ponude za Bašku: Na potezu je gradonačelnik. Može, a i ne mora raspisati novi natječaj

Odmaralište u Baški
(FOTO: Arhiv)

09.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 6486

Od dvije pristigle ponude na natječaj za davanje u zakup prenoćišta u Baški na otoku Krku nijedna nije zadovoljila kriterije, odnosno obje su imale manjkavosti. Prijavili su se dosadašnji zakupac Valis Aurea Baška j.d.o.o. i Promet građenje d.o.o. iz Požege.

- Da je netko zadovoljio kriterije natječaja uslijedilo bi licitiranje od početne cijene na dalje. Nakon toga bi povjerenstvo konstatiralo da je određeni ponuditelj ponudio određenu cijenu te bi je u roku 15 dana prihvatilo ili odbilo  - rekao nam je dogradonačelnik Mario Pilon, predsjednik Povjerenstva za zakup poslovnog prostora.

Kaže da je sve napravljeno sukladno zaključcima sa zadnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj je rečeno da će se u roku 30 dana napraviti pregled objekta i izraditi elaborat potrebnih ulaganja te utvrditi projekcija troškova osnivanja i rada trgovačkog društva koje bi upravljalo prenoćištem.


- Na tome se trenutačno radi, a povjerenstvo se sukladno natječaju moralo sastati i razmotriti ponude. Spletom okolnosti nijedan ponuditelj nije zadovoljio i nije ostvarena mogućnost licitacije te se ide u daljnju proceduru. Na potezu je gradonačelnik Požege i o njemu ovisi hoće li ili neće biti raspisan novi natječaj. Imamo rok u kojem se još uvijek može prezentirati ideja trgovačkog društva. Ako se pokaže da to trgovačko društvo nema opravdanost, gradonačelnik može pristupiti drugim zakonskim opcijama, a jedna od njih je raspisivanje novog natječaja - dodao je Pilon.


Dosadašnji zakupac Robert Topalušić Orlović bio je prisutan otvaranju ponuda i kako neslužbeno doznajemo otišao je sa sjednice poprilično uzrujan i ljut.
- On je odbijen jer je uplatio manji iznos jamčevine, umjesto 22. 035 kuna uplatio je 20. 069 kuna jer nije uključio terasu u cijenu. Drugi je razlog što se u prijavi javio na firmu Valis Aurea Baška j.d.o.o  što je pravna osoba, a potvrda o pregledu objekta je glasila na njega osobno, dakle na fizičku osobu - pojasnio je.

Topalušić, doznajemo, tvrdi da ako im se ne produži ugovor o zakupu, tvrtka Vallis Aurea Baška j.d.o.o.,kojoj su osnivač i suosnivač Topalušić Orlović i Ženski košarkaški klub Požega, imaju pravo iz objekta odnijeti sav inventar, namještaj, sanitarnu opremu, klima uređaje, televizore pa čak i stolariju.
- To je jedna druga priča vezana za ugovor i klauzulu ugovora. Hipotetički, možemo doći u situaciju da se u novu sezonu krene bez restorana i s praznim sobama. Potencijalni novi zakupac može zateći objekt u visokom roh bau stanju - kaže Pilon.

Kuloarske priče po kojima se spominje čak i prodaja objekta Pilon oštro demantira.

- Nikad se prodaja nije spominjala niti se o tome raspravljalo. Postoji procjena objekta iz 2014. godine na 5,6 milijuna kuna, no o prodaji nikad nije bilo govora - tvrdi Pilon.

Inače, iz sudskog je registra vidljivo da je Valis Aurea Baška j.d.o.o. prošlogodišnju sezonu završio s minusom od 200 tisuća kuna. Ostaje upitno, zbog čega je to društvo i dalje zainteresirano za zakup požeškog prenoćišta.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI