Nakon 12 godina ponovno u Požegi: Ovdje sam proveo najbolje godine života

Milivoje Arsić
(FOTO: Tomislav Milanović)

09.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7316

"Bio sam u vojsci u Vojnoj bazi Papuk 1973. godine i to mi je najljepše razdoblje u životu. Odlazio sam često na Jankovac. Bilo je jako zabavno, bilo je lijepih djevojaka, zabava i plesa. To su bila jako lijepa vremena", prisjetio se 62-godišnji umirovljenik iz mjesta Orane pokraj Leskovca, Milivoje Arsić koji je posjetio rodbinu u Požegi.

Uspoređujući svoje mjesto prebivališta i Požegu primijetio je da je ovdje veći standard i kupovna moć, ali da "mali ljudi" kao i u Srbiji i u Hrvatskoj teško žive.

- Kada bih financijski mogao dolazio bi često u Požegu. Mala mi je mirovina, ali ipak sam odlučio doći. Volio bih i živjeti ovdje. Imate jako lijepo planine koja sam obilazio dok sam bio u vojsci. Kao i kod nas ovdje bi ruralni turizam mogao cvjetati, ali nažalost sve je manje interesa kod ljudi. Kada sam putovao samo jedna djevojka i ja smo izašli iz autobusa u Požegi. Prije je autobus iz Beograda za Požegu bio redovito popunjen – priča nam Milivoje.


Kada je bio u vojsci na Papuku redovito je izlazio u Požegu, u Grgin dol i cirkulirao oko Trga svetog Trojstva za koji tvrdi da je tada bio i ostao veličanstven. Sjeća se i bazena u Velikoj, ali tada kao vojnicima im je bilo zabranjeno kupanje čega su se pridržavali. Kaže kako nije primijetio niti jedan oblik nacionalne ili vjerske diskriminacije u svom desetodnevnom posjetu Požegi.


- Čovjek je po meni čovjek i mnogo ljudi gleda ovdje tako na to. Mlade ljude su nažalost pomalo upropastila računala i facebook jer se manje druže i izlaze. Mi kada smo bili mladi nismo imali takvu opremu i više smo se družili i oslanjali jedni na druge. Evo primjerice čovjeku je danas u kafiću pala kapa na pod i nitko se nije sjetio mu podići kapu i dati mu pa sam ja to učinio – dodaje Milivoje.

Sada kada je obnovio sjećanja na Požegu i uhvatila ga nostalgija kaže kako će dolaziti jednom godišnje jer mu naš kraj nosi samo pozitivna iskustva i lijepa sjećanja. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI