Labrador i dalje luta i napada prolaznike: ¨Poduzmite nešto, u ponedjeljak djeca kreću u školu¨

Pas koji je napao djecu na Sajmištu
(FOTO: Čitatelj)

08.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 4699

"Hoće li itko išta poduzeti vezano za crnog labradora koji već danima hoda gradom i napada ljude? U ponedjeljak počinje škola i bojim se za svoje dijete jer smo i sami imali neugodan susret s njim", kaže zabrinuto naša čitateljica. U utorak je s djecom, od labradora koji je na Sajmištu već napao djecu na sanjkanju, pobjegla u prodavaonicu.

- Bili smo u Konzumu. On je u jednom trenutku uletio unutra. Kad smo krenuli kući vidjeli smo ga ispred. Znala sam da je napao djecu i bilo nas je strah. Bili smo pješice i krenuli smo kući preko parkirališta uz Zvečevo. On je bio na mostu kod parka i kad nas je vidio krenuo je prema nama. Pobjegli smo natrag u prodavaonicu i tamo ostali 20-ak minuta - kaže čitateljica.

Dodaje da je u tom trenutku u prodavaonicu ulazila majka s a starijim djetetom kojem je prepričavala da je taj pas putem krenuo i prema njoj.
- Dok smo stajali u holu prodavaonice naišao je naš susjed i ispričali smo mu o čemu se radi te smo s njim krenuli kući. Rekao nam je da zna za tog psa jer je napao njegovu baku dok je čistila snijeg. Srušio ju je na zemlju, no obranila se metlom i pobjegla u dvorište. Čuli smo da je nedavno napao i ženu s kolicima - priča dalje čitateljica.





Upit tko je nadležan za ovakve slučajeve poslali smo u Grad Požegu.

- Komunalni redar Grada Požege nije zaprimio niti jedan poziv u vezi crnog labradora s plavom ogrlicom koji luta gradom te je za navedeni problem saznao iz Vašega upita i članka na Vašem portalu.

Grad Požega ima sklopljene ugovore s Veterinarskom stanicom Pakrac d.o.o. i Skloništem za životinje Bučje. Sukladno ugovoru, komunalni redar Grada Požege, u suradnji s navedenom veterinarskom stanicom, vrši hvatanje napuštenih i izgubljenih pasa uredovnim danom, odnosno jedan dan u tjedna prema sklopljenu ugovoru. Ako se prilikom obilaska terena uoči izgubljeni ili napušteni pas na javnoj površini grada, higijeničari će takvoga psa uloviti te ga proslijediti u sklonište za životinje. U slučaju da je pas označen mikročipom, saznat će se ime vlasnika te je isti dužan podići psa iz skloništa, nakon čega mu se dostavlja obavezni prekršajni nalog, odnosno kazna u iznosu od 500 kuna. Ako uhvaćeni pas nije čipiran, slijedi mu cijepljenje, čipiranje i udomljavanje.

U 2015. godini uhvaćena su 54 psa, od kojih je 16 bilo čipirano te 38 bez mikročipa iz čega se može zaključiti kako Grad Požega vodi brigu o ovom problemu.  
U ovom slučaju nadležnost djelomično ulazi u okvire Grada Požege, ali prvenstveno je to briga građana jer komunalni redar ne može utjecati na svijest građana i brigu za njihove kućne ljubimce - navodi se u odgovoru kojeg potpisuje komunalni redar Zvonko Ciganović.

Hoće li do ponedjeljka crni labrador biti maknut s ulice ne zna se. Pitanje je i gdje su mu vlasnici kada već desetak dana ne poduzimaju ništa, a pitanje je dana kada će pas, možda gladan i uplašen, ponovno nekog napasti.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI