Sunce pomoglo službama: ¨Stanje na cestama je stabilno, izvodimo završne radove¨

Ralica
(FOTO: Lidija Galić)

07.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3725

Velika količina snijega iznenadila je mnoge građane, ali ne i zimske službe zadužene za čišćenje županijskih i gradskih ulica koji, kažu nam, situaciju drže pod kontrolom. Za gradske ulice i prigradska naselja nadležan je Komunalac Požega d.o.o.

- Do jučer je bačeno 60 tona soli, a noćas još toliko. Desetak vozila je u pogonu i mi smo spremni za sve. Za sada nemamo pritužbi i zastoja. Prvi val je očišćen, a sada počinju i detaljniji radovi – rekao je službenik za informiranje u Komunalcu Požega Marijan Madunić.

Ističe da Komunalac čisti ulice koje su dogovorene s Gradom Požegom u izvedbenom programu. Radi se po zonama prioriteta. Prva zona je Trg Svetog Trojstva i ulice oko njega, druga su zona ulice koje idu od Svetog Roka prema zapadu, treća zona obuhvaća većinom južni dio grada, primjerice na Tekiji i Grginom dolu, a četvrta zona je nerazvrstana. To su ceste prigradskih naselja.


- Bačeno je preko 200 tona soli, sva vozila su na terenu i radi se punom parom. Noćas je napadalo 15-tak centimetara snijega u Požeštini, a na pakračkom području nešto više. Izvođač radova je kao i prethodne dvije godine Presoflex – rekao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.


- Najteže je bilo čistiti snijeg kada je intenzivno padala ledena kiša na širem području, ali i to smo riješili bez ozbiljnijih problema. Ceste su prohodne, stanje je stabilno i izvode se završni radovi. Najavljeno je povišenje temperature – rekao je voditelj radova zimske službe u Presoflexu Zlatko Raguž.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI