Sunce pomoglo službama: ¨Stanje na cestama je stabilno, izvodimo završne radove¨

Ralica
(FOTO: Lidija Galić)

07.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3718

Velika količina snijega iznenadila je mnoge građane, ali ne i zimske službe zadužene za čišćenje županijskih i gradskih ulica koji, kažu nam, situaciju drže pod kontrolom. Za gradske ulice i prigradska naselja nadležan je Komunalac Požega d.o.o.

- Do jučer je bačeno 60 tona soli, a noćas još toliko. Desetak vozila je u pogonu i mi smo spremni za sve. Za sada nemamo pritužbi i zastoja. Prvi val je očišćen, a sada počinju i detaljniji radovi – rekao je službenik za informiranje u Komunalcu Požega Marijan Madunić.

Ističe da Komunalac čisti ulice koje su dogovorene s Gradom Požegom u izvedbenom programu. Radi se po zonama prioriteta. Prva zona je Trg Svetog Trojstva i ulice oko njega, druga su zona ulice koje idu od Svetog Roka prema zapadu, treća zona obuhvaća većinom južni dio grada, primjerice na Tekiji i Grginom dolu, a četvrta zona je nerazvrstana. To su ceste prigradskih naselja.


- Bačeno je preko 200 tona soli, sva vozila su na terenu i radi se punom parom. Noćas je napadalo 15-tak centimetara snijega u Požeštini, a na pakračkom području nešto više. Izvođač radova je kao i prethodne dvije godine Presoflex – rekao je ravnatelj ŽUC-a Mijo Jozak.


- Najteže je bilo čistiti snijeg kada je intenzivno padala ledena kiša na širem području, ali i to smo riješili bez ozbiljnijih problema. Ceste su prohodne, stanje je stabilno i izvode se završni radovi. Najavljeno je povišenje temperature – rekao je voditelj radova zimske službe u Presoflexu Zlatko Raguž.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI