U Lipiku održane zimske igre: Bilo je to neobično iskustvo. Konji su vukli saonice s djecom po parku

Zimske igre u Lipiku
(FOTO: Lipički Compas)

07.01.2016. | Vesna Milković
Pregleda: 3378

Jučerašnji blagdanski dan pedesetak lipičkih klinaca i njihovi roditelji proveli su u gradskom parku gdje su za njih organizirane zimske igre. Među ostalim, vozili su se saonicama, ali ne na običan način.



- U organizaciji zimskih igara pomogao nam je Konjički klub "Dijamant" čiji su kasački konji vukli saonice s djecom po parku. Bilo je to za njih neobično iskustvo i jako su uživali tako da su konji na kraju bili mokri od neprestanog trčanja. Zahvaljujemo se klubu što su omogućili djeci ovaj užitak. Inače, mi smo nešto slično već organizirali 2012. godine, ali protekle dvije nismo mogli jer nije bilo snijega, tako da će i ubuduće zimske igre za djecu u parku ovisiti o vremenskim prilikama – kazao je Hrvoje Kovačić tajnik Turističke zajednice Lipik.





- Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da sudjelujemo u organizaciji ovih igara za djecu, bio je to naš novogodišnji poklon Lipičanima – kazala je vlasnica konja Lidija Bašnec.

Osim što su se mogli voziti u saonicama koje vuku konji, lipički mališani su uživali u nogometu na snijegu, povlačenju užeta, sanjkanju niz Jelkin brijeg, gađanju meta umjetnim bojama i još koječemu s tim da su zimske igre u parku započele grupnim grudanjem.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI