Stigla gripa i u naš kraj, u Požegi zabilježeno pet slučajeva, u Pakracu dva

Ilustracija
(FOTO: Wikimedia Commons)

06.01.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 3312

- Unazad tjedan dana smo prijavili sedam slučajeva gripe, pet u Požegi i dva u ispostavi Pakrac. Znači, gripa polako dolazi, zabilježeni su već i prvi slučajevi. 21.12. se gripa prvi put službeno pojavila u Hrvatskoj - izjavio je Ante Vitalija iz Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije. Kaže kako će cjepivo biti potrošeno gotovo sto posto te kako ima još 30-tak doza.

- Sve je otišlo, ove godine odaziv je kao nikad. Svi su se došli cijepiti, mlađi, stariji, kronični bolesnici, nešto smo podijelili liječnicima obiteljske medicine. U županiji se može cijepiti na 42 mjesta, a do sada je potrošeno  preko 5 tisuća doza - rekao je Vitalija.

Dodaje kako nema mjesta brizi ili panici jer im je Hrvatski zavod na dispoziciji te se u svakom trenutku može naručiti nekoliko desetina doza ako bude potrebe.


- Prvi glavni val se cijepio, a svi ostali koji to još žele učiniti mogu to napraviti u Zavodu za javno zdravstvo ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 10 sati, dok se utorkom i četvrtkom može cijepiti od 8.30 do 10 u ispostavi Pakrac - izjavio je Vitalija te dodao:


"U slučaju obolijevanja od gripe najbolje je boriti se općim mjerama, kao i do sada, snižavati temperaturu, javiti se liječniku. Prvi simptomi su visoka tjelesna temperatura, opća slabost i bolovi u zglobovima."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI