Dva sata uoči sjednice Smolčić priznao: Postigao sam dogovor da se Javni natječaj za Bašku poništi

Nino Smolčić
(FOTO: Lidija Galić)

05.01.2016. | Lidija Galić
Pregleda: 5630

Vidjela žaba da konja potkivaju pa i ona digla nogu...ovako bi se najjednostavnije mogla opisati situacija oko odmarališta u Baški zbog koje je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić sazvao za danas u 16 sati tematsku sjednicu Gradskog vijeća Požege. Očito se gradskim političarima svidjela trakavica oko formiranja Vlade pa su princip pregovaranja i dogovaranja odlučili plasirati i na lokalnoj razini.

Trakavica oko Baške traje godinama, još iz vremena Zdravka Ronka i Ženskog košarkaškog kluba Požega. Kulminirala je prije nekoliko dana raspisivanjem natječaja o davanju Baške u zakup na deset godina zbog čega se "na zadnje noge propeo" Nino Smolčić, predsjednik Gradskog vijeća koji se našao uvrijeđenim što mu je sve napravljeno iza leđa.

Uslijedile su pressice i evociranje uspomena bivših i sadašnjih potpisnika raznih ugovora i aneksa, a građani smatraju da im se čitavo vrijeme bacala prašina u oči.
Na današnje priopćenje SDP-ovog gradskog čelnika Marijana Cesarika kako Ninu Smolčića treba smijeniti stigao je Smolčićev odgovor u kojem je, slučajno ili namjerno, propustio reći da je postigao dogovor s gradonačelnikom oko Baške.


- Žao mi je, nisam to napravio namjerno - kaže Smolčić uz opravdanje da je, unatoč dogovoru, upitno koje će odluke iznjedriti današnja sjednica.


To potkrepljuje tvrdnjom da su već pristigle prve prijave na natječaj te bi ovakva odluka kod pojedinih vijećnika mogla izazvati negodovanje.

Pojavile su se i priče da Smolčić više nije potreban HDZ-u jer su si sigurnu većinu osigurali glasom bivšeg HDSSB-ovca Danijela Božića. Spominjala se i ljutnja pojedinih HDZ-ovih vijećnika koji su također za Smolčićvevu smjenu.
Ako je doista tako, Neferović nema razloga praviti ustupke. Stoga dogovor dva sata prije same sjednice ostaje nejasan.

- Postigao sam dogovor s gradonačelnikom Neferovićem da se raspisani Javni natječaj poništi te iziđe s prijedlogom o osnivanju Trgovačkog društva koje će upravljati Baškom. Znao sam to i prije slanja priopćenja medijima, ali sam jednostavno zaboravio - kaže Smolčić.

Ako je doista tako, upitno je čemu uopće sazivanje sjednice Gradskog vijeća osim što će vijećnici imati opravdanje za dobivanje 500 kuna mjesečne naknade, bez obzira održali sjednicu ili ne.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI