Cesarik: ¨Sjednica Vijeća je nezakonita¨. Smolčić:¨Vraćamo odnarođeno odmaralište u Baškoj¨

Marijan Cesarik i Nino Smolčić
(FOTO: 034portal.hr)

05.01.2016. | V.B.
Pregleda: 6258

Nastavlja se politička trakavica o požeškom odmaralištu u Baškoj. Primili smo priopćenje predsjednika požeškog SDP-a Marijana Cesarika u kojemu on predlaže pokretanje smjene predsjednika Gradskog vijeća Nine Smolčića.

"U svezi za danas 05. siječnja 2016. godine za 16 sati  zakazane (tematske) sjednice Gradskog vijeća Grada Požege na temu Prijedlog Zaključka o poslovnom prostoru Grada Požege (u naravi Odmaralište u Baškoj, Emila Geistlicha 44) želimo istaknuti sljedeće.

Sazivajući sjednicu Gradskog vijeća Grada Požege na naprijed naznačenu temu Smolčić Nino apsolutno nije ni imao namjeru zaštitu gradske imovine ili zaštitu prava djece Grada Požege, već jedino i isključivo prženje na ražnju (po mogućnosti dugotrajno) kompanjona mu  Neferović Vedrana kako bi ga prisilio na ustupke oko plijena. To je dokazao i jučerašnjom izjavom kako će rušiti i kvorum – samo kako bi se taj ražanj što duže vrtio.


Isto tako želimo podsjetiti  kako je člankom 78. i 79. Poslovnika Grada Požege propisano kad i kako se sazivaju sjednice Gradskog vijeća te ističemo da se ovakva tematska sjednica nije ni  mogla  sazvati jer nije ni predviđena Programom rada  Gradskog vijeća a niti je na tu temu zatražena sjednica  od najmanje 1/3 vijećnika u gradskom vijeću odnosno gradonačelnika, te je kao takva temeljem članka 79.stavka 5. Poslovnika o radu Gradskog vijeća nezakonita, a eventualno doneseni zaključci bili bi ništavni.


Slijedom toga potrebno je pokrenuti postupak za razrješenje Predsjednika Gradskog vijeća zbog ne samo ove nego niza zlouporaba Poslovnika Gradskog vijeća Grada Požege", piše u priopćenju predsjednika požeškog SDP-a Marijana Cesarika.

Reagirao je i prozvani Nino Smolčić.

"Zašto sdp-u smeta otvorena rasprava kojom želimo kroz rad Gradskog vijeća donijeti jasan zaključak kako Požežanima vratiti odmaralište sada je svima jasno, a ono što žele je od javnosti sakriti zašto su ga više od desetljeća davali bez javnog natječaja malo jednima pa malo drugima, a kao posljedica toga se broj Požežana svaku sezonu smanjivao. Iza svih tih postupaka krila se ideja da se isto dokaže kao ne isplativo i na kraju proda, a to sada želimo prekinuti.

Gospodin Cesarik, inače odličan zamjenik ministra zdravlja, čovjek koji je na toj funkciji opravdao povjerenje ne bi trebao i ne smije braniti višegodišnje pogrešne odluke sa odmaralištem, a pogotovo na način da brani najavljenu odluku Zdravka Ronka kako neće sudjelovati u donošenju zaključka koji bi omogućio povratak odmarališta Požežanima.

SDP neće učiniti samo to da izbjegne raspravu, nego sada žele i poništiti sjednicu koja bi udarila temelje napokon odgovornog upravljanja odmaralištem. Čudi me da nisu i sada, u svom maniru, pozvali USKOK zbog sjednice koja je otvorena za sve medije i jasnost.

Da sam za sazivanje tematske sjednice čekao sdp isto se ne bi nikada dogodilo, a sazvao sam je sukladno svim ovlastima Statuta, Poslovnika i Zakona. Podsjećam, ja obnašam dužnost predsjednika Gradskog vijeća i ne znam tko bi sjednice trebao sazvati.

I za kraj, ova tematska sjednica nije kako bi pričali o greškama sdp-a, nego kako bi ovo odmaralište na korištenje vratili djeci iz vrtića, učenicima, umirovljenicima, sportašima i svim ostalim Požežanima.

Cilj je vratiti odnarođeno odmaralište u Baškoj Požežanima i pozivam i sdp da to podrži.

Ako to sdp-u smeta iskreno mi je žao", napisao je u svom priopćenju predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI