¨Snježna kraljica¨ je otkazana, ali ne i Otvoreno prvenstvo u skijanju mještana Ratkovice

Okupljeni skijaši u Ratkovici
(FOTO: Čitatelj)

05.01.2016. | Vesna Milković
Pregleda: 5620

"Snježna kraljica” u Zagrebu je otkazana, ali ne i Otvoreno prvenstvo Ratkovice u spustu. Nije šala – u Ratkovici se doista skijalo, podijeljene su medalje i to ne prvi puta.

– Ovo sad već postaje prava tradicija. Ima tome četiri ili pet, možda i više godina da smo se prvi puta okupili ovdje na brdu na prijedlog mjesnog odbora kako bi uživali u snijegu i družili se. Od tada, čim padne prvi snijeg, mi dolazimo kod Markove kolibe, ponesemo nešto za jesti i popiti, netko se skija, a netko samo sanjka i uživamo. Imamo i harmoniku i ostat ćemo dokle nam se bude dalo, neki i do kasno u noć – kazao je predsjednik mjesnog odbora Ratkovica Josip Baltić.

Pripreme za ratkovački spust su ozbiljne, a u svemu pomaže glavni sponzor Marko Mijatović u čijoj se kolibi mještani okupljaju. Da ne bi netko zaboravio, predsjednik MO je mještane na Facebooku podsjetio ovim oglasom: "Sutra u 11 sati otvoreno prvenstvo Ratkovice u spustu, okupljanje kod Markove kolibe. Kuhano vino osigurano, ponijeti nešto za na ražanj.” I ljudi su pročitali i ponijeli  kobasice, slanine i još ponešto slavonskome srcu drago.
I da, ne zaboravimo spomenuti pobjednika – Marka Mijatovića. Kaže predsjednik mjesnog odbora: "Nije namješteno”. Vjerojatno i nije s obzirom na to da Marko s obitelji živi u Švicarskoj.


– Tamo sam više od 30 godina, a sada smo za blagdane došli ovdje supruga, kći i ja. Ostat ćemo još koji dan i dobro da je pao snijeg. Kao dječak sam u Švicarskoj učio skijati, sad baš i ne skijam. Zgulio sam rame i rekao bih da sam zapravo slučajno pobijedio. No, to i nije bitno, samo da smo svi zajedno i da se družimo – rekao je Marko.


Inače, osim pobjednika, medalje su dobili i svi sudionici natjecanja. Kad su one podijeljene, mogao je početi veseliji dio za sve okupljene.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI