Za finale malonogometnog turnira bore se Vallis Aurea i Percom te Rubikon i Vertigo

Utakmica između Azzura i Percoma
(FOTO: Bojan Miščević)

05.01.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 4809

Poznati su polufinalisti 25. Božićnog malonogometnog turnira Požega 2015. To su Vallis Aurea, Caffe bar Rubikon Nova Gradiška, Percom dostava plina Slavonski Brod te Caffe bar Vertigo. Unatoč vremenskim neprilikama, dvorana je u svakom trenutku bila solidno popunjena, s oko 600 ljudi.

Vallis Aurea je rezultatom 4:1 svladala Autodijelove Tokić. Već u osmoj minuti utakmice rezultat je bio 3:0 za Vallis Aureu. Pogotke su postigli Mario Majstorović, Josip Jakovljević i Danijel Štavlić. Iako je pobjednik praktički bio poznat već do poluvremena potvrdu pobjede osigurao je Ivan Peharda pogotkom u 35. minuti. Počasni pogodak za Autodijelove Tokić postigao je Mislav Brnčić dvije minute prije kraja. Tako je jedna od dvije ekipe sastavljena mahom od igrača Slavije prošla u polufinale. SMC Pleternica nije jer su izgubili na penale od Caffe bara Vertigo. Nakon 40 minuta rezultat je bio 1:1, da bi sretniji i spretniji pri izvođenju sedmeraca bili momci koji čine ekipu Vertiga. U susretu bez puno prilika poveo je Vertigo pogotkom Marka Zelenike u 21. minuti. Igrači SMC Pleternice posljednje četiri minute su igrali bez vratara s igračem više u polju. To im se isplatilo 17 sekundi prije kraja utakmice kada je Josip Nikolaš iz teške pozicije pogodio za 1:1. Za Vertigo su sigurni izvođači bili Nikola Miholić, Tomislav Zelenika i Marko Zelenika. Za SMC Pleternicu penale su zabili Matej Peharda i Jurica Marčinković. Udarac Tomislava Žuljevića obranio je vratar Vertiga Robert Marić i osigurao svojim suigračima polufinale požeškog turnira.

U centralnom terminu večeri utakmicu su odigrali Azzuro Sibinj i Percom dostava plina. Susret je bio uzbudljiv i napet do samog kraja kada su igrači Percoma, pri vodstvu od 1:0, napravili 6. akumulirani prekršaj a siguran izvođač kaznenog udarca s 10 metara bio je iskusni Tomislav Topalović koji je svojoj ekipi osigurao penale. Tom odlukom nije bio zadovoljan trener Percoma Ivica Ćorluka.
- Smiješno, nikakav prekršaj nije bio za šesti akumulirani, da ne spominjem da i od ovih pet prije, tri su upitna. Uspjeli smo na penale pobijediti, a sad što nam bog da - izjavio je Ćorluka. Polufinale su ukupnim rezultatom 2:3 osigurali igrači slavonskobrodske ekipe, a Topalović je zabio jedini penal za Azzuro dok su za Percom sigurni bili Goran Jurić i Almedin Bundevica.


Najuvjerljiviju pobjedu ostvarili su igrači novogradiškog Caffe bara Rubikon koji su svladali MNK Moby dick Batrinu rezultatom 6:2. Branitelji naslova poveo je pogotkom Nikole Ellera već u 2. minuti. Izjednačenje Moby dicku donio je Tomislav Jurković u 14. minuti. U 18. minuti igrači Moby dicka napravili su 6. akumulirani prekršaj pa je Matej Kurjaković jakim i prezicnim udarcem s 10 metara doveo Rubikon ponovno u vodstvo. U istoj minuti nakon dobre akcije Dario Terzić iz blizine postiže pogodak za 3:1 i povećava prednost Rubikona. Sredinom drugog dijela odlična malonogometna ekipa iz Nove Gradiške potpuno je riješila utakmicu i oduzela svaku nadu igračima Moby dicka. U 26. minuti pogodak za 4:1 postigao je Matej Kurjaković, a već minutu Dario Terzić i Alen Akmačić postižu pogotke za 5:1 i 6:1. U 30. minuti Stefan Mišić postigao je pogodak za konačnih 6:2 i malo ublažio uvjerljiv poraz svoje ekipe.
- Rubikon djeluje daleko najmoćnije i najuigranije od svih ekipa koje su ostale u samoj završnici i glavni je favorit za osvajanje prvog mjesta - izjavio je Jurica Bešlić, voditelj turnira.


Prvi polufinalni par je Vallis Aurea – Percom dostava plina, početak utakmice je u 18.50 sati, dok će u 20.30 priliku za ulazak u finale tražiti jedan od dva caffe bara, Vertigo ili  Rubikon.

Na turniru smo susreli i uvijek prisutnu medicinsku službu.

- U cjelokupnom trajanju turnira smo imali možda 6 ili 7 intervencija. Dečki se čuvaju, nikome nije u interesu se ozlijediti, a i igra se vrlo korektno, tako da nema grubih startova - izjavio je Alen Špehar. 

Pogledajte fotogaleriju s utakmica.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI