¨Ronko je svoje namjere pokazao prije 5 godina kada je odmaralište dao u zakup bez natječaja¨

Nino Smolčić glasa protiv
(FOTO: Lidija Galić)

04.01.2016. | V.B.
Pregleda: 5906

Nakon objave članka s konferencije predsjednika požeškog SDP-a Zdravka Ronka o davanju u zakup odmarališta Baška, u redakciju nam se priopćenjem javio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić koji je za sutra sazvao posebnu tematsku sjednicu Vijeća na ovu temu. U njemu kaže da Zdravko Ronko današnjom tiskovnom konferencijom dokazuje da više nije samo nervozan, nego i više od toga.

"Želim na jasan način kroz tematsku sjednicu raspraviti što i kako dalje s požeškim odmaralištem. Kakve su njegove namjere pokazao je prije pet godina kada je odmaralište dao u zakup bez natječaja, bez kune naknade, a za isto su mu bile potrebne 2 sjednice Gradskog vijeća jer na prvoj nije uspio svoje vijećnike  uvjeriti u svoju iskrenu i poštenu namjeru.

Cijeli svoj mandat od 12 godina imao je dovoljno vremena pokazati kako odgovorno upravljati odmaralištem, a ne ga poput neželjenog djeteta davati malo jednima, malo drugima. Ako je već i Požeški sportski savez dobro upravljao odmaralištem, kako kaže Ronko, zašto im je onda to upravljanje i oduzeo.


Svojim prijedlogom zaključka, koji sam uputio vijećnicima, jasno dajem na znanje da želim da Grad Požega upravlja tim odmaralištem, da ga se vrati na korištenje djeci, đacima, umirovljenicima, sportašima, ukratko Požežanima, a ne da ga i dalje dajemo na upravljanje.


Što se tiče dolaska ili ne dolaska Ronka ili SDP-a na sjednicu dajem jasnu poruku kako  u slučaju da oni ne dođu na tematsku sjednicu i pobjegnu od rasprave da ću srušiti kvorum i sazvati novu sjednicu za neki drugi dan, a građanima pročitati imena vijećnika koji ne žele jasno reći svoj prijedlog i stav.

Jasno je da Ronko želi izbjeći ovu temu jer je s ugovorima i aneksima koje je potpisivao umočen preko glave, i sada podvija rep i želi izbjeći raspravu, a dokaz tomu je i njegov izostanak sa sjednice gdje se o ovoj temi već raspravljalo.  

Ako Ronko želi još tematskih sjednica možemo održati  tematsku sjednicu i po pitanju prostora u Lermanovoj 4 jer je pokazao da mu je više stalo do stranačke, nego gradske imovine no vjerujem da bi izostao i s te sjednice", napisao je Nino Smolčić u svom priopćenju.

Tematska sjednica Gradskog vijeća Grada Požege s jednom točkom dnevnog reda - Baškom, održat će se sutra u 16 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI