¨Neferović je odlučio uzeti plijen od Baške bez Smolčića i Baloga. Želimo istragu USKOK-a¨

Zdravko Ronko
(FOTO: Tomislav Milanović)

04.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6861

"Što je mešetario Neferović i s kim i u kakve je mutne aranžmane ulazio oko požeškog odmarališta u Baškoj dok su mu Smolčić i Balog držali ljestve mi to ne znamo. To jedino mogu rasvijetliti nadležne institucije, a ne tematske sjednice ili referendumi. To bi otpisanima trebalo poslužiti kao "unutar mafijaški obračun" i  to neće proći", rekao je bivši gradonačelnik i SDP-ov saborski zastupnik Zdravko Ronko na današnjoj konferenciji za novinare.

Kaže kako se nakon "zakonitog zapošljavanja" supruge gradskog vijećnika Danijela Božića u Tekiji, Neferović osjetio jakim s dovoljnim brojem kupljenih ruku. Tako je odlučio otjerati dotadašnje koalicijske partnere "od valova"

- Oni su tako i tako dobili i previše. Kazimiru Balogu je izmišljeno radno mjesto, a Nini Smolčiću je dano mjesto predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika odbora u Komunalcu i "zakonito zapošljavanje" supruge. Zahvaljujući Božiću, osnaženi Neferović je odlučio sav plijen oko Baške zadržati za sebe i to odraditi "iza leđa" partnerima. Sada imamo burnu reakciju Smolčića koji saziva tematsku sjednicu. Ne bude li koalicijski spomenuti dvojac omastio brk, natječaj će se poništiti, prijeti se čak i referendumom – naveo je Ronko.


Kaže kako su dosadašnjim ugovorom koji je potpisan između Grada Požege i Požeškim sportskim savezom koji je prepustio upravljanje ŽKK Požega u potpunosti zaštićena prava djece, umirovljenika, udruga i klubova. Svake godine u vrijeme sezone bilo je omogućeno ljetovanje u punom pansionu za 90 djece osnovnih i srednjih škola i 30 djece iz vrtića u Požegi u vremenu od 15 lipnja do 1. kolovoza, 40 djece astma kluba u vremenu od 15. do 24. kolovoza tekuće godine kao i 30 požeških umirovljenika u post sezoni i to po cijeni od 1200 kuna za deset dana.


- Neferović raspisuje desetogodišji natječaj za zakup tog odmarališta u Baškoj. Određuje objavu u Glasu Slavonije čija se sva tiraža u najvećem jeku čita jedino na Krku. Određuje početnu cijenu zakupa koja nema veze s množenjem, a kamoli s pameti. Čak je omogućio uvid u objekt odmarališta zakupcima 29. prosinca u trajanju od jednog sata. Senzibiliziran za bolesnu djecu, vrtićarce, osnovnoškolce i umirovljenike odredio je u natječaju da za njih više nema srpnja i kolovoza već lipanj i rujan i to samo po jedan tjedan u mjesecu, ne utvrdivši ni broj djece i cijenu. Suprotno dosadašnjem ugovoru u novom natječaju Neferović je čak i "uglazbio" odredbu kako će za vrijednost uloženih radova zakupnik biti oslobođen plaćanja zakupnine – dodaje Ronko.

Pogledajte odluku gradonačelnika Vedrana Neferovića od 22.12.2015. godine.



Kaže da će se  SDP zauzeti za poticanje nadležnih institucija, poglavito USKOK-a da nastavi tamo gdje su stali vezano za Neferovića i partnere pri falsificiranju odluka, zaključaka i ugovora o davanju na korištenje dječjeg odmarališta Baška, zlouporabe i otuđivanje službenog pečata Grada  Požege, obmane i prevare Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije i pokretanje postupka vezanog za najnovije namještanje natječaja kojemu je kaže jedini cilj "lov u mutnom". 

Na tiskovnu konferenciju Zdravka Ronka reagirao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić. Pročitajte što je rekao.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI