¨Neferović je odlučio uzeti plijen od Baške bez Smolčića i Baloga. Želimo istragu USKOK-a¨

Zdravko Ronko
(FOTO: Tomislav Milanović)

04.01.2016. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6852

"Što je mešetario Neferović i s kim i u kakve je mutne aranžmane ulazio oko požeškog odmarališta u Baškoj dok su mu Smolčić i Balog držali ljestve mi to ne znamo. To jedino mogu rasvijetliti nadležne institucije, a ne tematske sjednice ili referendumi. To bi otpisanima trebalo poslužiti kao "unutar mafijaški obračun" i  to neće proći", rekao je bivši gradonačelnik i SDP-ov saborski zastupnik Zdravko Ronko na današnjoj konferenciji za novinare.

Kaže kako se nakon "zakonitog zapošljavanja" supruge gradskog vijećnika Danijela Božića u Tekiji, Neferović osjetio jakim s dovoljnim brojem kupljenih ruku. Tako je odlučio otjerati dotadašnje koalicijske partnere "od valova"

- Oni su tako i tako dobili i previše. Kazimiru Balogu je izmišljeno radno mjesto, a Nini Smolčiću je dano mjesto predsjednika Gradskog vijeća i predsjednika odbora u Komunalcu i "zakonito zapošljavanje" supruge. Zahvaljujući Božiću, osnaženi Neferović je odlučio sav plijen oko Baške zadržati za sebe i to odraditi "iza leđa" partnerima. Sada imamo burnu reakciju Smolčića koji saziva tematsku sjednicu. Ne bude li koalicijski spomenuti dvojac omastio brk, natječaj će se poništiti, prijeti se čak i referendumom – naveo je Ronko.


Kaže kako su dosadašnjim ugovorom koji je potpisan između Grada Požege i Požeškim sportskim savezom koji je prepustio upravljanje ŽKK Požega u potpunosti zaštićena prava djece, umirovljenika, udruga i klubova. Svake godine u vrijeme sezone bilo je omogućeno ljetovanje u punom pansionu za 90 djece osnovnih i srednjih škola i 30 djece iz vrtića u Požegi u vremenu od 15 lipnja do 1. kolovoza, 40 djece astma kluba u vremenu od 15. do 24. kolovoza tekuće godine kao i 30 požeških umirovljenika u post sezoni i to po cijeni od 1200 kuna za deset dana.


- Neferović raspisuje desetogodišji natječaj za zakup tog odmarališta u Baškoj. Određuje objavu u Glasu Slavonije čija se sva tiraža u najvećem jeku čita jedino na Krku. Određuje početnu cijenu zakupa koja nema veze s množenjem, a kamoli s pameti. Čak je omogućio uvid u objekt odmarališta zakupcima 29. prosinca u trajanju od jednog sata. Senzibiliziran za bolesnu djecu, vrtićarce, osnovnoškolce i umirovljenike odredio je u natječaju da za njih više nema srpnja i kolovoza već lipanj i rujan i to samo po jedan tjedan u mjesecu, ne utvrdivši ni broj djece i cijenu. Suprotno dosadašnjem ugovoru u novom natječaju Neferović je čak i "uglazbio" odredbu kako će za vrijednost uloženih radova zakupnik biti oslobođen plaćanja zakupnine – dodaje Ronko.

Pogledajte odluku gradonačelnika Vedrana Neferovića od 22.12.2015. godine.



Kaže da će se  SDP zauzeti za poticanje nadležnih institucija, poglavito USKOK-a da nastavi tamo gdje su stali vezano za Neferovića i partnere pri falsificiranju odluka, zaključaka i ugovora o davanju na korištenje dječjeg odmarališta Baška, zlouporabe i otuđivanje službenog pečata Grada  Požege, obmane i prevare Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije i pokretanje postupka vezanog za najnovije namještanje natječaja kojemu je kaže jedini cilj "lov u mutnom". 

Na tiskovnu konferenciju Zdravka Ronka reagirao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Nino Smolčić. Pročitajte što je rekao.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI