Nakon lutrije penala u četvrtfinale prošli Percom i SMC Pleternica

Utakmica između Percoma i Juniora Slavonije
(FOTO: Bojan Miščević)

04.01.2016. | Bojan Miščević
Pregleda: 4211

Drugi krug utakmica osmine finala 25. Božićnog malonogometnog turnira odigran je sinoć u sportskoj dvorani Tomislav Pirc. Solidno popunjena dvorana tako je ispratila još četiri ekipe u četvrtinu finala.

U prvoj utakmici snage su odmjerili ekipe Azzuro Sibinj i NK Eminovci. Gosti iz Sibinja su glatko, rezultatom 3:0 bili bolji od Eminovčana. Rezultat na poluvremenu je bio 1:0. U listu strijelaca su se upisali Tomislav Soldo jednom i Marko Čanić dvaput. U drugoj utakmici Caffe bar Vertigo izbacio je MNK Oriovac rezultatom 2:1. Strijelci za Vertigo bili su Josip Pavić i Marko Zelenika, dok je utješni gol za Oriovac postigao Ivan Prskalo.




Centralna utakmica, u kojoj smo vidjeli najviše uzbuđenja, odigrala se između ekipa Percom dostava plina Slavonski Brod i Juniora Slavonije. Percom je već u 4. minuti u prednost doveo Goran Jurić te su boljom, strpljivijom i stabilnijom igrom uspjeli doći i do 2:0 u 26. minuti susreta. Nakon toga se Juniori Slavonije bude te prvo smanjuju preko Karačića u 28. da bi do izjednačenja došlo šest minuta prije kraja. Pogodak je postigao Ivan Smojvir. U samoj završnici Karačić je s nekih pet metara imao odličnu priliku za potpuni preokret ali nije dobro zahvatio loptu iz voleja pa je njegov šut završio u gol autu.


Kod izvođenja penala prve dvije serije za Percom sigurno su izveli Almedin Bundevica i Ivan Marić. Za juniore Slavonije sigurni su bili Renato Nović i Marko Karačić. U trećoj seriji za Brođane je zabio Goran Jurić dok je udarac Ivana Smojvira po sredini gola lagano obranio Ivica Brdar. Juniori Slavonije bili su blizu iznenađenja i na korak od izbacivanja jednog od favorita požeškog turnira. Konačni rezultat bio je 5:4 za Percom.





- Dečki Slavonije, kao što sam rekao i svojim dečkima, su mlada, požrtvovna, dobra ekipa koja se bacila na glavu. Bili su željni pobjede protiv jedne futsal ekipe koja igra drugu ligu. Mi nismo zabili svoje prilike, oni su to iskoristili i svojom poletnošću i pristupom izborili penale koje smo prošli na sreću - izjavio je Ivica Ćorluka, trener ekipe Percom dostava plina Slavonski Brod.

Voditelj Juniora Slavonije bio je Krešimir Brkić.
- Ponosan sam na dečke, juniore Slavonije, koji su ostavili srce na terenu boreći se do zadnje sekunde. Sve u svemu jedan dobar turnir i pred nama je budućnost. Ima puno talentirane djece u požeškom bazenu i u njih treba uložiti trud i podržati ih - izjavio je  Brkić.



Posljednju utakmicu večeri odigrali su SMC Pleternica i Pink panter. Nakon 40 minuta bilo je neodlučeno, 1:1. Poveli su igrači SMC Pleternice tri minute prije kraja kada je u 37. minuti Matej Peharda zabio za 1:0. U 39. minuti Ivan Jakešević iz blizine pogađa za 1:1. Penale za SMC zabili su Matej Peharda, Jurica Marčinković i Tomislav Žuljević. Za Pink panter uspješni izvođači bili su Domagoj Kovačević i Marko Grbeš dok je Ivan Jakešević pogodio vratnicu. Tako su se prošlogodišnji viceprvaci igrači SMC Pleternice ukupnim rezultatom 4:3 plasirali u četvrtfinale.

Sve četiri četvrtfinalne utakmice Fonda nagrada odigrat će se danas od 18.40 do 22 sata.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI