Usvojen proračun za 2016. godinu: Planiran je s iznosom od 8 milijuna kuna

Zdravko Mandić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

29.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 2395

Rebalansom proračuna za 2015. iznos prihoda od poreza na dohodak u Općini Brestovac je 1,85 milijuna kuna za razliku od prošle godine kada je bio 3,5 milijuna.

- Prihod nam je gotovo upola manji zbog izmjene Zakona o prihodu poreza na dohodak i zbog povećanja neoporezivog dijela. Mi smo bili područje posebne državne skrbi pa je povrat poreza išao na teret državnog proračuna, a sada je to izmijenjeno – rekao je načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić.

Proračun općine za 2016. godinu planiran je s iznosom od osam milijuna kuna.
Kao najznačajnije projekte za 2016. godinu naveo je plan rekonstrukcije općinske zgrade i nabavu vozila za čišćenje snijega i održavanje površina gdje bi se aplicirali na sredstva Fonda za zaštitu okoliša.


- Izvorni proračun za 2016. godinu je između 3 i 3,5 milijuna kuna, a ukupan proračun je osam milijuna kuna. U njega je uračunat naš izvorni prihod i sredstva koja dijelimo s državom, plus tekuća pomoć kao kompenzaciju za smanjeni prihod poreza na dohodak. Dosta nam je značajan i šumski doprinos koji iznosi oko 500 tisuća kuna godišnje – pojasnio je Mandić. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI