Usvojen proračun za 2016. godinu: Planiran je s iznosom od 8 milijuna kuna

Zdravko Mandić
(FOTO: Aleksandar Grlić)

29.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 2402

Rebalansom proračuna za 2015. iznos prihoda od poreza na dohodak u Općini Brestovac je 1,85 milijuna kuna za razliku od prošle godine kada je bio 3,5 milijuna.

- Prihod nam je gotovo upola manji zbog izmjene Zakona o prihodu poreza na dohodak i zbog povećanja neoporezivog dijela. Mi smo bili područje posebne državne skrbi pa je povrat poreza išao na teret državnog proračuna, a sada je to izmijenjeno – rekao je načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić.

Proračun općine za 2016. godinu planiran je s iznosom od osam milijuna kuna.
Kao najznačajnije projekte za 2016. godinu naveo je plan rekonstrukcije općinske zgrade i nabavu vozila za čišćenje snijega i održavanje površina gdje bi se aplicirali na sredstva Fonda za zaštitu okoliša.


- Izvorni proračun za 2016. godinu je između 3 i 3,5 milijuna kuna, a ukupan proračun je osam milijuna kuna. U njega je uračunat naš izvorni prihod i sredstva koja dijelimo s državom, plus tekuća pomoć kao kompenzaciju za smanjeni prihod poreza na dohodak. Dosta nam je značajan i šumski doprinos koji iznosi oko 500 tisuća kuna godišnje – pojasnio je Mandić. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI