Slavonski Bosanci družili se uz specijalitete i glazbu svog zavičaja

Bosansko prelo
(FOTO: Grad Požega)

27.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3057

Udruga Komušana iz Brestovca i ove je godine za svoje mnogobrojne članove i prijatelje organizirala tradicionalno Bosansko prelo. Više od četiri stotine Komušana veselilo se uz pjesme svoga zavičaja, igrajući tradicionalne igre i kola te uživajući u bogatom kulturno-umjetničkom programu, prenosi portal pozega.hr.

Riječima dobrodošlice sve nazočne pozdravio je predsjednik udruge Jozo Ilić, a Bosansko prelo otvorio je gradonačelnik Vedran Neferović.




- Čast mi je i zadovoljstvo večeras biti s vama. Vihor nekog prošlog vremena doveo vas je u ovaj dio Slavonije, u općinu Brestovac. Vaša tradicija je dobrodobšla na ovom prostoru, ona je bogatstvo, raznolikost, a ona prava otvorena slavonska duša prihvaća sve raznolikosti – poručio je gradonačelnik Neferović poželjevši svima ugodne blagdane, a Udruzi Komušana uspješan nastavak njihova rada.


Gosti su mogli kušati specijalitete iz zavičaja doseljenih Komušana, dok su se za zabavni program pobrinuli Usorski izvori, Braća Jozić i Izvor Bosne te pjevači narodnih pjesama Anto Ilić Olja i Mirko Ilić uz pratnju glazbenog sastava.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI