Umro je Marko Baričević, bivši saborski zastupnik: Bio je aktivan u društvenom životu Pleternice i Požege

Marko Baričević
(FOTO: YouTube)

25.12.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 6906

Nakon kratke i teške bolesti u 69. godini života umro je bivši pleternički saborski zastupnik Marko Baričević. Odrastao je u Požeškim Sesvetama, a u Zagrebu je diplomirao na Agronomskom fakultetu. Radio je u PPK Kutjevo te potom je osnovao vlastitu tvrtku Žitarka.

Bio je član Hrvatske socijalno liberalne stranke te u jednom mandatu i zastupnik u Saboru RH. Kao zastupnik u Saboru radio je u više odbora: za lokalnu i područnu samoupravu, za gospodarstvo, razvoj i obnovu, za prostorno uređenje i zaštitu okoliša te za poljoprivredu i šumarstvo. Nakon isteka mandata u Saboru otišao je u mirovinu, objavio je Pleter-portal.

Marko Baričević je bio aktivan i u društvenom životu Pleternice i Požeštine: radio je na organizaciji festivala "Zlatne žice Slavonije” i "Cvjetići glazbe” kao i u NK "Slaviji”.


Sahrana Marka Baričevića bit će u subotu 26.prosinca u 14 sati u Požeškim Sesvetama dok će se komemoracija održati istog dana u 10 sati u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici u Pleternici.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI