Umirovljenici će dobiti božićnicu: Bit će veća purica i više mlinaca

Županijski HSU
(FOTO: Tomislav Milanović)

21.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4622

"Božićnica će mi jako dobro doći. Volim Božić imam dva sina i unuku i malo ćemo se svi skupa  počastiti. Uživam u mirovini koja nije velika, ali drago mi je da ju uopće imam. Bavio sam se najviše trgovinom. Zadovoljan sam životom, pogotovo u ovo blagdansko vrijeme - rekao nam je Zvonko Penava koji je u Mirovini osam godina.




Danas počinje isplata božićnica svim umirovljenicima u Hrvatskoj. Umirovljenici koji primaju do tisuću kuna mirovine dobit će 325 kuna, oni koji imaju mirovinu od tisuću kuna do dvije dobiti će 225 kuna. Iznos od 145 kuna primit će umirovljenici čija mirovina iznosi između dvije i tri tisuće, a oni koji primaju tri i više tisuće dobiti će božićnicu u iznosu od sto kuna. Stranka HSU je danas u svim gradovima i općinama u Hrvatskoj sazvala konferenciju za novinare na tu temu.


- Imamo obećanje da će ta božićnica postati tradicija svake godine. Za nju je osigurano 184 milijuna kuna. Riječ o sredstvima koja su ostala u umirovljeničkom fondu. HSU ne zaboravlja niti jednog građanina. Umirovljenici koji mirovinu primaju poštom, božićnice će primiti na kućne adrese, a oni koji mirovine primaju na tekuće račune božićnicu mogu primiti već od sutra. To se naravno odnosi  i na hrvatske umirovljenike koji su mirovinu stekli u inozemstvu. Umirovljenici čiji su računi blokirani božićnicu će primiti na zaštićene račune – rekao je predsjednik županijske organizacije HSU-a, Branimir Šćulac.


- Ako ništa drugo biti će lijepa božićna purica, mlinci i  kolači. Pokloni su već kupljeni, ali naravno da će mi božićnica dobro doći. Drago nam je da su nas se sjetili i nastojali uljepšati blagdane – rekla nam je tajnica županijske organizacije HSU-a, Ana Jandroković Marenić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI