Božićni sajam i priredba: Prikupljali smo novac za prijatelje iz škole

Božićna priredba u školi u Vidovcima
(FOTO: Bojan Miščević)

20.12.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 5613

"Ljubav Božja prevelika, primi pravi put čovjeka, s neba siđe dolje radi grešnika, u štali se rodi radi čovjeka", izrecitirao je svoj dio nastupa Vito Papac, učenik Osnovne škole Antuna Kanižlića, područne škole iz Vidovaca. Naime, sinoć je ispred crkve Svetog Ivana Krstitelja u Vidovcima održan Božićni sajam, a nakon toga je u crkvi održana priredba naziva "Od Božića do Božića" za sve roditelje i djecu.



- Drugu godinu područna škola Vidovci organizira humanitarni Božićni sajam, za djecu škole lošijeg imovinskog stanja. Roditelji su napravili i donirali kolače, a sudjelovalo je svih 85 učenika naše škole - izjavila je Ksenija Teskač, voditeljica područne škole Vidovci.


Dodaje kako je sve osmsilila, napisala i organizirala sama. Ostale kolegice su to provele u djelo, tako da je to bio, kao i uvijek u Vidovcima, timski rad.




Bilo je tu kolača i toplog čaja, a učenici su na radionicama u školi izradili male anđele i srca koja su također bila za prodaju u humanitarne svrhe.

- Super ide prodaja, nismo još sve prodale ali skoro - rekla nam je, uz smijeh, učenica 8. razreda OŠ Antuna Kanižlića Blaška Papac.

Petar Vrgoč bio je jedan od voditelja božićne priredbe, a Patricija Starčević voditeljica.

- Pripremili smo recitacije i pjesme, te ima puno igrokaza iz Biblije o Isusovom rođenju - uglas su rekli voditelj i voditeljica.



- Glumim Mariju u igrokazu, s učiteljicom sam vježbala puno teksta za današnju priredbu i mislim da sam spremna - izjavila je Tamara Januš.

Josipa je glumio Matej Mitrović koji kaže da se pripremao dva - tri dana i više, na što je učiteljica Joana Marić dodala da je to ipak bilo malo više.



Božićni sajam za djecu lošijeg imovinskog stanja odlično je prihvaćen. Crkva je bila premala za sve one koji su htjeli pogledati što su to učenici, u suradnji sa svojim učiteljicama, pripremili za njih.

Pogledajte fotogaleriju s Božićne priredbe u školi u Vidovcima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI