Betlehemsko svjetlo u Požegi: ¨Uljepšava nam blagdane jer vječno gori¨

Preuzimanje betlehemskog svijetla
(FOTO: Tomislav Milanović)

19.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4196

"Već dvije godine uzimamo betlehemsko svjetlo od naših izviđača. Oni nam to donose iz zagrebačke katedrale, a vatra je potekla iz Jeruzalema. Ono vječno gori i dodatno nam uljepšava blagdane koje provodimo s obitelji i prijateljima", rekao je Branko Nedić iz Požege prilikom preuzimanja betlehemskog svjetla iz Jeruzalema koje su iz Beča u Požegu, u pješačku zonu donijeli članovi Odreda izviđača "Jozo Koutni" iz Požege.

- Ovo svjetlo znači mir koje nosimo ljudima u njihove domove u ovo teško vrijeme. Želimo da svi naši građani dođu i prime ga. To je izvorno svijetlo koje putuje iz štalice u Betlehemu gdje se rodio Isus. Nadamo se da će im ono još uljepšati blagdane - rekla je voditeljica odreda izviđača Jozo Koutni Požega, Marija Čuljak.





- Sve je krenulo 1986. godine od austrijskih izviđača. Oni idu u Jeruzalem po svjetlo koje putuje u Beč. Iz Beča se širi dalje po svijetu s porukom mira svima. Građanima je ova tradicija koju radimo unazad dvije godine već poznata i oni rado u velikom broju odnose betlehemsko svjetlo svojim domovima – rekao je član odreda izviđača Jozo Koutni, Dražen Jaroš. 



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI