Prvi Sajam informatike: Volim igrati igrice, ali mislim da tako gubimo prijateljstva

Martina Franić
(FOTO: Tomislav Milanović)

18.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4496

"Puno mojih prijatelja igra igrice nekoliko sati i sve manje vremena provodimo vani. Bolje je provoditi vrijeme u društvenim igrama nego u zatvorenom prostoru na računalu. Tako gubimo prijateljstvo i ostale vrijedne stvari. Po meni je to loše i mislim da će se sve više širiti ta navika. Ja za računalom provodim nekoliko sati kako bih stigla učiti", rekla nam je učenica OŠ Dobriše Cesarića Martina Franić koja je posjetila prvi Sajam informatike danas u Domu obrtnika.










- Dosta se koristim računalom i tehnologija jako brzo napreduje u cijelom svijetu. To dosta utječe na društveni život mladih, ali sve ovisi o količini vremena provedenom za računalom. Predstavljamo arduino robote i 3D printere. Učenici Gimnazije Požega sudjelovali su u Junior Frash natjecanju te su zbog velikog broja prijava natjecatelja i grupa za sondu dobili 3D printer -  rekao je Stjepan Gotovac, učenik Gimnazije Požega koji su jedni od izlagača na sajmu informatike.






Na sajmu kojeg je otvorio gradonačelnik Vedran Neferović sudjelovali su Alles d.o.o., Trgovina IT, Konto d.o.o., Gimnazija i Tehnička škola iz Požege i Obrt Dotsoft. Organizatori sajma su Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, Udruženje obrtnika Požege, Pakraca i Lipika i županijske komore.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI