Suspendiran policajac; oduzeti mobitel prodao za 200 kuna

Policija
(FOTO: ilustracija)

17.12.2015. | 034portal
Pregleda: 9547

"Načelnik Policijske uprave požeško-slavonske privremeno je, 4. prosinca, udaljio iz službe jednog policijskog službenika Policijske postaje Požega do okončanja disciplinskog postupka", potvrda je iz PU požeško-slavonske koju smo dobili nakon upita o slučaju gdje je policijski službenik iskoristio svoj položaj kako bi na ilegalan način zaradio 200 kuna.

Naime, kako smo saznali, djelatnik policije je pri obavljanju kriminalističkih poslova, mobitel oduzet prilikom policijskog postupanja, prodao za 200 kuna. Naš izvor tvrdi da je riječ o policajcu koji je pred mirovinom te da postoji mogućnost zataškavanja cijelog slučaja. Isto tako, rečeno nam je da je cijeli slučaj pokrenuo zagrebački, a ne požeški MUP.

Iz policije, međutim, kažu, da je protiv njega, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje da  je počinio kazneno djelo Zlouporabe položaja i ovlasti.


Prema Kaznenom zakonu službena ili odgovorna osoba koja iskoristi svoj položaj ili ovlast, prekorači granice svoje ovlasti ili ne obavi dužnost pa time sebi ili drugoj osobi pribavi korist ili drugome prouzroči štetu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI