Tena je najmlađa najčitateljica: Slikovnice biram ja, a čitaju mi mama i tata prije spavanja

Tena Kelam Delić, najčitateljica je Dječjeg odjela
(FOTO: Lidija Galić)

16.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4899

"Najviše volim čitati Petru i Baltazara. Mama i ja smo sad došle po nagradu. Slikovnice biram ja, a čitaju mi mama i tata prije spavanja. Nekad i po danu", rekla nam je trogodišnja Tena Kelam Delić iz Treštanovaca, najčitateljica Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Požega. Nagradu za najčitatelja požeška knjižnica dodijelila je 12. put u nekoliko kategorija.
- Od malena je voljela da joj čitam. Imala je tad godinu dana i čitamo po tri-četiri slikovnice dnevno. Petru smo posudili već sve naslove i sad ih čitamo ispočetka. Sad čitamo božićne priče - rekla nam je Tenina mama.



Šime Gugić najčitatelj je u kategoriji predškolskog uzrasta dok su najčitatelji u kategoriji školaraca Ignacija Rotim i Marin Milevoj. U kategoriji odraslih nagrade su dobili Sanja Antolović, Mirjana Čolić, Vladimir Mandić, Josip Rosipal i Ankica Vujnović. Ivka Šimunović i Dario Matešić najčitatelji su i najslušatelji glazbenog odjela, a najviše knjiga sa studijskog odjela je pročitao Rafo Stanković. Nagrađena je i najvjernija obitelj, a to su Ankica, Tomislava, Mihael i Stjepan Ćavar. Ema Uršić dobila je nagradu za sudjelovanje u nacionalnom kvizu za poticanje čitanja, a Gradskom muzeju Požega dodijeljena je nagrada za najbolju suradnju s kulturnim i pedagoškim ustanovama. Najvjernija članica knjižnice je Zlatica Heinelt koja je u knjižnicu učlanjena gotovo 60 godina.





- Kad sam bila mlađa čitala sam po tri knjige tjedno. Danas je to jedna mjesečno. Čitam sve što mi dođe pod ruku. Upravo sam posudila Šalkovića. Nekad je knjižnica bila preko puta Central kina i još tamo sam redovito odlazila. Kad bih trebala nekom savjetovati što da pročita je Anđelin prah ili mlađima Lovac u žitu - preporučila je Zlatica Heinelt.



Najčitateljima su uručene knjige te besplatna godišnja članarina za Gradsku knjižnicu.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI