Savjesni i humani: ¨Poručujem građanima da ćemo im i dalje biti na usluzi¨

Zdenko Mautner, zapovjednik JVP Grada Požege
(FOTO: Lidija Galić)

16.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 24995

"U ovoj smo godini imali 381 intervenciju. Od toga su 53 požarne, a ostatak su tehničke intervencije, usluge i manji dio akcidenata. Postrojba u svom sastavu ima devet pripadnika Državne intervencijske vatrogasne postrojbe koji su po nalogu glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske za vrijeme ovogodišnje požarne ljetne sezone bili dislocirani u Divuljama u Splitu. Sjetimo se i legendarne fotografije koja je obišla cijelu Hrvatsku i koja je izazvala zahvalu cijele nacije prema hrvatskim vatrogascima, a na njoj su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Požega. Danas naša postrojba ima 20 članova. Imamo i prvog umirovljenika - rezimirao je 2015. godinu, u prigodi 16. obljetnice postojanja JVP Grada Požege, zapovjednik Zdenko Mautner.







Ističe da su vatrogasci grada Požege uz navedene aktivnosti radili i na svojim vozilima i opremi.
- Prodali smo staru vatrogasnu auto cisternu i kupili vozilo koje smo temeljito rekonstruirali te ga stavili u funkciju da adekvatno štiti grad i građane Požege i prigradskih naselja. Nabavili smo  i 20 kombinezona za gašenje požara otvorenih prostora te dva suha odijela - dodao je Mautner ističući da je 2015. godina za vatrogasce Požege bila vrlo uspješna, a ponosni su i na priznanje Grada Požege koje im je dodijeljeno u prigodi Dana grada.


Kaže kako se kontinuirano radilo na edukaciji vatrogasaca te je uspostavljena dobra suradnja sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom Tomom Štokićem zahvaljujući kojoj je realizirana edukacija vatrogasaca u Austriji.





U idućem je razdoblju u planu nabavka još jedne auto cisterne te vozila za prijevoz vatrogasaca.
Mautner se zahvalio svim vatrogascima JVP Požege na savjesnom i odgovornom obavljanju svojih zadaća te poručio građanima da će im vatrogasci Požege i dalje biti na usluzi.






- Vatrogastvo je vaš poziv, ali je prvenstveno humanost, briga za ljude i imovinu. U protekle dvije godine kad je grad Požega doista strepio od poplava, vaša se pomoć ogledala u enormnim satima i energiji koju ste ostavili na terenu da biste sačuvali i ljude i imovinu. Nikad dovoljno riječi zahvalnosti vama kao ljudima, tek onda kao vatrogascima, jer ste doista pokazali što ste sve u stanju učiniti. Žao mi je što smo ponekad imali na krivim osnovama postavljene međuljudske odnose i afinitete pojedinaca u ovom gradu što je ljudsku toplinu koju pokazujete stavljalo na margine, jer vi to niste zaslužili. Prijeđimo preko toga i okrenimo se vremenu ispred nas. Simpatično je vidjeti sve vaše intervencije, od onih na stablima do brzih reakcija koje zahtijevaju brz izlazak na požarište ili područje kojem prijeti ugroza. Hvala vam od srca. Vjerujem da ćemo u Požegi moći mirno spavati jer imamo vatrogasce koji savjesno obavljaju svoj posao – poručio je požeškim vatrogascima gradonačelnik Vedran Neferović.






































Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI