Kreativni i neovisni: Puno mojih prijatelja puši i pije

Izložba "Kreativni i neovisni"
(FOTO: Anđelko Banović)

14.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4789

"Neki od mojih prijatelja dosta često puše cigarete i piju alkohol. Oni možda ne razumiju da je to loša stvar i veliki problem. Teško je to spriječiti i bilo bi dobro da maloljetnici nisu u mogućnosti nabaviti alkohol i cigarete. Svima bi im bilo bolje da prestanu što prije moguće" rekao je učenik Gimnazije Požega, Luka Jengić na otvaranju izložbe učeničkih radova u sklopu natječaja "Kreativni i neovisni".




Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporaba droga, Požeško-slavonska županija i Zavod za javno zdravstvo raspisali su natječaj "Kreativni i neovisni".










- Cilj je upoznati javnost o zlouporabi droga i ostalih sredstava i s opasnostima koje one izazivaju. Često je problemima ovisnosti ugrožena populacija u srednjim školama. Svake godine je dobar odaziv, a cilj nam je vidjeti koliko su učenici upoznati s problemima ovisnosti kroz njihova kreativna razmišljanja u kategoriji likovnih radova, fotografije, plakata i jednominutnih filmova – rekao je Mato Matijević ispred Zavoda za javno zdravstvo Požega.






- Ove godine je broj učeničkih radova impresivan i povjerenstvo će uistinu imati težak zadatak odabrati najbolje. Ovo natjecanje je samo motiv da se u narednim godinama još više potrudite i da ova inicijativa doživi dugu tradiciju. Problemi odrastanja mladih su prepoznati i ovisnost je jedna od suvremenih problema s kojim se cijelo društvo treba pozabaviti. Županijsko povjerenstvo za borbu protiv ovisnosti će i dalje pomagati mladima da što kvalitetnije prebrode probleme odrastanja – rekao je zamjenik župana Ferdinand Troha.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI