Advent u Pleternici: Mažoretkinje predstavile koreografije, najfotku snimio Tomislav Turčan

Adventski program u pleterničkoj dvorani
(FOTO: Vesna Milković)

13.12.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 5412

"Medenjaci Djeda Božićnjaka" naziv je programa koji su i ove godine Mažoretkinje grada Pleternice u vrijeme došašća pripremile svojim sugrađanima. Kako bi bio što zanimljiviji, u goste su pozvale požeške mažoretkinje, mališane Dječjeg vrtića "Tratinčica", najmlađe članove KUD-a "Orljava", Udrugu "Osmijeh" i Plesnu sekciju "Cvjetića glazbe".






One osobno predstavile su, među ostalim, koreografiju s kojom su na ovogodišnjem Europskom prvenstvu osvojile drugo mjesto, a priredbu su iskoristile i kako bi se oprostile od šest svojih članica koje odlaze na daljnje školovanje i javno im se zahvalile na uloženom trudu proteklih godina.






Sve prisutne na priredbi mažoretkinja pozdravila je gradonačelnica Antonija Jozić te im zaželjela sretan Božić i novu godinu. Ona je također uručila i nagrade najboljima na natječaju za najbolju fotografiju koji je bio objavljen u sklopu obilježavanja Dana grada.

Dodijeljene su dvije nagrade – o jednoj su odlučivali čitatelji na internetu, a o drugoj, glavnoj, stručni žiri. Najviše lajkova, čak 700, za svoju fotografiju je dobio Nikica Đurić za što mu je gradonačelnica uručila "pleterničku košaricu".





Stručnom žiriju najviše se svidjela fotografija Tomislava Turčana koji je tako osvojio 1.000 kuna. Učenici petih razreda pleterničke osnovne škole natjecali su se u kićenju božićnih drvaca, a najuspješniji u tome bio je 5.b razred čijoj je predstavnici nagradu uručio ravnatelj škole Hrvoje Galić.

Na kraju programa mažoretkinja pojavio se i Djed Božićnjak koji je prisutnim mališanima podijelio slatkiše.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI