Čak 300 polaznika: Igrajući nogomet nestaju razlike među djecom

Škola nogometa Požega
(FOTO: ŠKP)

12.12.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 5247

Škola nogometa Požega formirana je prije godinu i pol, dogovorom između nogometnih klubova Slavonije i Požege te Požeškog sportskog saveza uz potporu Grada. Okuplja 300 članova i ima 10 kategorija od sportske igraonice preko limača, mlađih i starijih pionira. Jučer su im treneri uručili prigodne blagdanske darove.

- Požeški klubovi pojedinačno ne mogu konkurirati masovnosti Osijeka, Slavonskog Broda ili Zagreba pa smo se odlučili ujediniti u jedinstvenu Školu nogometa Požega. Igrači su podijeljeni u dvije skupine, inkubator odnosni bazični sport i natjecateljski dio. U inkubatoru su kategorije sportska igraonica te limači 3,2 i 1 a u natjecateljskom dijelu su kategorije mlađi pioniri, mlađi pioniri A program i stariji pioniri. Goran Jurković trenira starije pionire u NK Požega i tu je spoj dvaju klubova koji smo mi školom nogometa htjeli postići - rekao je glavni koordinator Škole nogometa Požega Mario Raguž.




Dodaje kako svi igrači imaju oznake Škole i tu se gube razlike i brišu stari animoziteti jer će iz tog kupa izići igrači koji će igrati i za NK Požegu i za NK Slavoniju, dok će neki put prvoligaških klubova.


- Kategorija limači 1 već ima 150 utakmica u nogama, ne samo po našem kraju već i po Zagrebu, Samoboru. Kategorije natjecateljskog dijela igraju Županijsku ligu i 1.kvalitetnu ligu. Kadeti i juniori su također kategorije Škole nogometa, a već pet igrača juniora je uključeno u seniorski tim trenera Bakule i to je primarni cilj. Trinaest trenera radi u Školi nogometa od kojih je većina profesora, tako da mi dijete od šeste, sedme godine do seniorskog dijela usmjeravamo, treniramo, odgajamo da se ponaša sportski na terenu i izvan njega - izjavio je Raguž.



Kazao je kako su rezultati Škole nogometa na zavidnoj razini, naime, na konačnom zbroju kvalitetne lige kao najelitnijeg regionalnog natjecanja Slavonije i Baranje zauzeli su drugo mjesto, odmah iza Škole nogometa Osijek.

- Osijek je prvoligaški klub i to dovoljno govori o našoj kvaliteti jer su mnogi veći centri ostali iza nas - zaključio je Raguž.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI