Čak 300 polaznika: Igrajući nogomet nestaju razlike među djecom

Škola nogometa Požega
(FOTO: ŠKP)

12.12.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 5258

Škola nogometa Požega formirana je prije godinu i pol, dogovorom između nogometnih klubova Slavonije i Požege te Požeškog sportskog saveza uz potporu Grada. Okuplja 300 članova i ima 10 kategorija od sportske igraonice preko limača, mlađih i starijih pionira. Jučer su im treneri uručili prigodne blagdanske darove.

- Požeški klubovi pojedinačno ne mogu konkurirati masovnosti Osijeka, Slavonskog Broda ili Zagreba pa smo se odlučili ujediniti u jedinstvenu Školu nogometa Požega. Igrači su podijeljeni u dvije skupine, inkubator odnosni bazični sport i natjecateljski dio. U inkubatoru su kategorije sportska igraonica te limači 3,2 i 1 a u natjecateljskom dijelu su kategorije mlađi pioniri, mlađi pioniri A program i stariji pioniri. Goran Jurković trenira starije pionire u NK Požega i tu je spoj dvaju klubova koji smo mi školom nogometa htjeli postići - rekao je glavni koordinator Škole nogometa Požega Mario Raguž.




Dodaje kako svi igrači imaju oznake Škole i tu se gube razlike i brišu stari animoziteti jer će iz tog kupa izići igrači koji će igrati i za NK Požegu i za NK Slavoniju, dok će neki put prvoligaških klubova.


- Kategorija limači 1 već ima 150 utakmica u nogama, ne samo po našem kraju već i po Zagrebu, Samoboru. Kategorije natjecateljskog dijela igraju Županijsku ligu i 1.kvalitetnu ligu. Kadeti i juniori su također kategorije Škole nogometa, a već pet igrača juniora je uključeno u seniorski tim trenera Bakule i to je primarni cilj. Trinaest trenera radi u Školi nogometa od kojih je većina profesora, tako da mi dijete od šeste, sedme godine do seniorskog dijela usmjeravamo, treniramo, odgajamo da se ponaša sportski na terenu i izvan njega - izjavio je Raguž.



Kazao je kako su rezultati Škole nogometa na zavidnoj razini, naime, na konačnom zbroju kvalitetne lige kao najelitnijeg regionalnog natjecanja Slavonije i Baranje zauzeli su drugo mjesto, odmah iza Škole nogometa Osijek.

- Osijek je prvoligaški klub i to dovoljno govori o našoj kvaliteti jer su mnogi veći centri ostali iza nas - zaključio je Raguž.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI