Bundeve i žito za sv. Luciju: Mjesec dana smo prikupljali materijale, a radove smo završili prošli tjedan

Učenici su ukrašavali bundeve za sv. Luciju
(FOTO: Anđelko Banović)

11.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 6501

Povodom blagdana Svete Lucije učenici Gimnazije Požega izložili su svoje radove. Žiri će odabrati najbolje izrezbarenu bundevu "babu Lucu" i ukrasna božićna žita. Izrađivali su ih učenici koji pohađaju izbornu nastavu povijesti, geografije i biologije.







- Mjesec dana smo prikupljali materijale, a radove završili prošli tjedan. Kad se male ruke slože, sve se može. Bilo nas je po četvero u grupi i svim svojim snagama smo to uspjeli napraviti. Bundeve i žita smo izrađivali svakog utorka tijekom dva sata izborne nastave uz pomoć profesorice Sanje Musil i Marine Farkaš – rekla nam je učenica drugog razreda opće gimnazije i jedna od autorica ukrasnog božićnog žita, Paola Žilić.







- Već godinama obilježavamo dan svete Lucije. Učenici izlažu svoje radove i tako prikazuju što radimo tijekom školske godine. Izloženi su i plakati o bundevama, kako nam pomažu u životu, o njihovim vrstama i zašto su ljekovite. Učenici drugih razreda su rezbarili bundeve. Žiri će odabrati najbolje, kao i najbolje uređeno božićno žito. Učenici povijesti držat će svoje prezentacije, a imat ćemo i domaćih pekarskih proizvoda - rekao je voditelj projekta, učenik Gimnazije Požega, Borna Vlašić.

















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI