Topićev kalendar: ¨Teško je istaknuti jedan tekst, no poseban je onaj o revitalizaciji Starog grada¨

prof. Silva Mihalj Živković i urednik Jelenko Topić
(FOTO: Lidija Galić)

11.12.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 2509

Požeški pučki kalendar za 2016. godinu predstavljen je sinoć požeškoj javnosti. Ovo je 24. kalendar do sada čiji je urednik požeški novinar Jelenko Topić.

- Godišnjak koji uz raznorodne tekstove donosi pregled dana, tjedana i mjeseca u godini. Iako dostupnost medija smanjuje njegovu ulogu, još uvijek je rado čitan, posebno u iseljeničkim krugovima. Kalendar radova u polju je zanimljiv i koristan jer donosi informacije mlađima koji o tome vjerojatno vrlo malo znaju. Osim političkih tema nude se tekstovi o zdravstvu, školstvu, novim investicijama, baštini, gospodarstvu, ekologiji, biciklizmu i nekoliko priča o vatrogastvu u požeškom kraju - istaknula je predstavljajući kalendar prof. Silva Mihalj Živković.

Dio je kalendara posvećen, dodaje, slavnim požeškim ličnostima, nije zaboravljena ni novinarka Verica Rebrina koje se prisjećamo i na stranicama kalendara.
- U povijesnom se dijelu šetamo se po selima Bjeliševcu, Tekiću, Grabarju, Alilovcima i Sloboštini. Pred sam kraj ovog raznolikog štiva nude nam se životne teme, poezija, nogomet, kulinarstvo, znanost, ljekovito bilje, životinjski svijet, narodni običaji i obrti s adresarom obrta. Teško je iz ovog kolaža istaknuti jedan tekst, no poseban je tekst Gorana Đurđevića o revitalizaciji Starog grada u Požegi  s uputama kako ga oživjeti - zaključila je prof. Mihalj Živković.


Urednik Požeškog pučkog kalendara,Jelenko Topić, zahvalio je mladim suradnicima koji dolaze i zamjenjuju starije te svima koji su pomogli ovaj projekt koji se samofinancira.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI