NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV
¨Dobili smo samo sličice projekata i zbog toga nismo pristali zadužiti buduće generacije Požege¨

FOTO: Lidija Galić

PODRŽAVAJU PROJEKTE, ALI....

¨Dobili smo samo sličice projekata i zbog toga nismo pristali zadužiti buduće generacije Požege¨

09.12.2015. | Lidija Galić PREGLEDA: 5407

"Mi, vijećnici SDP-a  podržavamo sve kapitalne investicije koji će poboljšati kvalitetu života građana ali koje imaju uporište u proračunu Grada. Zaduživanje podizanjem kredita u iznosu od 35 milijuna kuna znači da ćemo u sljedećih 15 godina financirati i  kamatno zaduženje u iznosu od 13,5 milijuna kuna što u konačnici iznosi 50 milijuna kuna", istaknula je na konferenciji za novinare SDP-ova gradska vijećnica Marija Užar potaknuta gradonačelnikovom konferencijom za novinare.

SDP-ovi su vijećnici, dodaje, nezadovoljni što osim "sličica" koje su bile dovoljne samo za vizualnu predodžbu budućeg stanja nije predočena nijedna financijska projekcija za navedene projekte.

- Sve upravo spomenute značajke trebale bi biti dostavljene s materijalima ili prezentirane na vijeću.  Što i  na koji način će se potrošiti 12,5 milijuna za uređenje Trga sv. Terezije ili 8,7 mil. kn za gradski bazen ostalo je nedorečeno i upravo zato nismo mogli poduprijeti ovako kreditno zaduživanje, već upravo suprotno, pokazati odgovornost raspolaganja gradskim novcem. Na temelju krnjih informacija nismo imali pravo zadužiti buduće generacije našega Grada - poručila je Užar.


Tamara Puač (SDP) smatra da je gradonačelnik Neferović trebao sazvati tiskovnu konferenciju poslije sjednice održane u studenom i ispričati se, jer ta sjednica, tvrdi, nije prošla u kako on kaže demokratskom ozračju.
- Neodgovarajući na pitanja vijećnica oporbe, a prozivajući neke od njih zbog odjeće koju nose na sebi  ili pak  upućivanja  bivšem Gradonačelniku za odgovor na pitanja samo je segment bahatosti i nedemokratičnosti  na iznesene prijedloge, ideje i kritike tako da u potpunosti razumijem njegovu sreću što  je ovu sjednicu uspio ostati "u cipelama" ili "u stolici" - kaže Puač. Ponovila je stav oporbenih vijećnika da je proračun samo lista želja, neutemeljen i prepisuje se s nerealiziranim projektima već treću godinu za redom.

- Podržati proračun temeljen na kreditnim zaduženju je pravljenje ražnja,  a zec je još u šumi. Temeljiti proračun na povlačenju sredstava iz europskih fondova je također ptica na grani jer nema novca u proračunu, jer kandidirati projekt ne znači nužno i dobiti sredstva.  A kako stoje omjeri na godišnjoj razini rashoda i prihoda u Uredu za europske integracije dalo bi se pričati. Činjenica je da sredstava osiguranih iz projekata iz EU fondova nema još uvijek "više nego koštica u šipku" kako je velevažno  i slikovito iznio  jedan od vijećnika pri osnutku Upravnog odjela za europske integracije. Možda imamo samo šipak - podsjetila je Tamara Puač.

Smatra da je gradski proračun ionako bespotrebno opterećen plaćama dvojice dogradonačelnika, od kojeg jedan dogradonačelnik ima izrazitu svrhu, kako ga je nazvala, manekena Grada te i naknadama za dvojicu potpredsjednika Gradskog vijeća.

- Zadužiti građane našega  grada za gotovo 50 milijuna koliko iznosi  cijeli jedan izvorni proračun, apsolutno je neodgovorno od strane gradske vlasti. Isto kao što je neodgovorno opteretiti gradski proračun do 2035. godine - zaključila je Tamara Puač.
Za Neferovićeve tvrdnje da su SDP-ovi vijećnici konstruktivni samo na sjednicama na kojima nema vijećnika Zdravka Ronka tvrde da su neutemeljene i osobni dojam gradonačelnika, na što on ima apsolutno pravo.
Tagovi: sdp, tamara puač, marija užar, kreditno zaduženje grada

48 SATI NA 034PORTALU

.

Razlika između Antonije Jozić i Darka Puljašića, osim u spolu, jest i u broju dobivenih EU projekata

.

U jednom objektu u Požegi izbio požar, na terenu vatrogasci i policija

.

NEUOBIČAJEN PRIZOR: ʺOva kuća više nije na prodaju!ʺ

.

Za požeško-slavonske nogometaše ljeto je gotovo i počinje nova sezona

.

Danas toplije i bez oborina

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

Ponudu kredita vrlo brzo i hitno

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Preminuo je Ivan Smojver - sahrana je danas na groblju Krista Kralja u 14 sati

.

NK Slavonija uvjerljivo bolja od Hajduk-Pakraca u posljednjoj pripremnoj utakmici

.

Komemoracija za 1.368 žrtava, žena, djece i staraca koji su tragično završili u pet bunara u Sloboštini

.

Udomila prebijenu i polumrtvu kujicu koja je danas vrhunski obučen pas koji spašava živote

.

Otkriven tajanstveni tunel ispod Slavonskog Broda

.

Predvečerje Velike Gospe u Kloštru kod Slavonskog Kobaša

.

U dva dana ukupno četiri prometne nesreće i troje lakše ozlijeđenih

.

U Jakšiću pokušaj ubojstva, u Požegi provala u mesnicu, u Pleternici udar groma u kuću...

.

Danas će bez struje biti...

.

Za vikend nam se vraćaju ljetne vrućine te će se zdržati neko vrijeme

FOTONALAZ

Požeški ʺzdraviʺ vozači masovno ne poštuju invalidska parking mjesta