¨Sportaši napuštaju Požegu. U 3 mj. izdano više brisovnica za inozemstvo nego u posljednjih 20 god.

Željko Mitrović, tajnik PŠS
(FOTO: Tomislav Milanović)

07.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7842

Nakon SDP-ove konferencije za novinare na kojoj su izneseni podaci da je NK Slavonija u krizi i nema dovoljno igrača javio nam se tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović. Kaže da NK Slavonija trenutačno ima 302 registrirana igrača i više nego zadovoljavajuće rezultate u svim uzrastima. Osvrnuo se i na tvrdnje prema kojima je uprava NK Požega smijenjena i ispada u niži rang natjecanja.

- Uprava u NK Požegi nije smijenjena nego je podnijela ostavku. Svima treba neko vrijeme da se konsolidiraju. Požega je u ovom trenutku "na krivoj nozi" s rezultatima, ali još uvijek ima šanse ostati u ovom rangu. Pozivam svog bivšeg suigrača Goju Nenadovića da se uključi u rad i pomogne i Slavoniji i Požegi kao bivši igrač oba kluba. Kad je toliko zainteresiran za njihov rad, neka svojim znanjem pomogne. Ove političke igre trebamo izbaciti iz sporta – rekao je Željko Mitrović.

Mitrović se slaže s tvrdnjom da lokalni sport ima problema, ali kaže da oni ne idu od lokalne samouprave nego su na višoj razini. Kontaktirao je tajnika Nogometnog saveza Požeško slavonske županije koji mu je rekao da je u tri mjeseca izdano više "brisovnica" za inozemstvo nego u posljednjih 20 godina.
- Naši mladi talenti odlaze u Njemačku, Austriju ili neku drugu državu. To je problem na razini Slavonije i cijele države. Igrači odlaze ne zbog kluba nego zbog opće situacije u državi. Moje dijete igra nogomet u Austriji i s njim je žena i drugo dvoje djece. Bojim se da je to samo vrh sante leda koja će se sve više topiti. Imat ćemo problem u kvaliteti sporta u seniorskom uzrastu jer mladi ljudi zbog nemogućnosti života u Slavoniji odlaze u inozemstvo. Teško je nadomjestiti nogometaša kojeg ste trenirali deset godina – rekao je Mitrović.


Dodao je kako je Požeški sportski savez odradio veliki posao oko Uredbe za kriterije mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja od interesa za opće dobro. Svim udrugama su poslali natječaj koji im je dostavljen. Održat će skupštinu 14. prosinca gdje će usvojiti plan i program rada za 2016. godinu. Odradili su uredno, kaže, i posao oko usklađenja statuta s novim Zakonom o udrugama.


U ovom trenutku vode Malonogometni turnir veterana Požega 2014./15., Žensku odbojkašku ligu i u intenzivnim su pripremama za 25. Božićnu malonogometnu ligu Požega 2015/16. Prijave za turnir su do 17. prosinca. Dodaje kako pregovaraju sa savezima iz Slavonskog Broda i Nove Gradiške oko nadogradnje turnira u obliku "final foura", polufinala i finala pobjednika gradova.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI