¨Želimo potaknuti našu mladež na pjevanje šokačkih pjesama, da se ne zaborave¨

06.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 4017

"U našim KUD-ovima većina članova se bazira na ples, a manje na pjesmu. Nadam se da ćemo ovim susretom potaknuti našu mladež na pjevanje šokačkih pjesama, da se ne zaborave", rekao je predsjednik KUD-a Šijaci, Alojz Škrabal, organizatora prve Smotre folklornih pjevačkih skupina "Pivaj diko ja ću ti polagat" u Biškupcima.



Sedam pjevačkih skupina KUD-ova s područja Požeško-slavonske županije nastupili su bez instrumentalne pratnje u prepunoj školskoj dvorani s ciljem poticanja i poboljšanja pjevanja u folklornim društvima.







- U društvima nekoliko žena i još manje muškaraca pjevaju, a ostali plešu. Odlučili smo motivirati KUD-ove da se to promjeni. Nastupat će male pjevačke skupine i nadamo se da ćemo nazočnima priuštiti dobru zabavu – rekao je Alojz Škrabal.

Dodao je kako su već sljedeće godine odredili termin za istu takvu smotru s koje će se ići na državno natjecanje, a ona će se održati 30. travnja na istom mjestu.



Pogledajte fotogaleriju s 1. Smotre folklornih pjevačkih skupina u Biškupcima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI