¨Uvijek sam voljela filmove Jackija Chana pa sam odlučila probati i naučiti se braniti¨

Damjan, Valentina i Lovro, članovi Karate-do kluba Požega
(FOTO: Bojan Miščević)

05.12.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 2266

Članovi Karate-do kluba Požega stalno nižu nove uspjehe. Sa svakog se natjecanja vraćaju okićeni medaljama. I dok se vrijedno spremaju za neke nove pothvate pitali smo ih zašto baš karate.

Na posljednjem je natjecaju u susjednoj Bosni i Hercegovini, jedina ženska predstavnica kluba Valentina Kristić u katama je bila treća, a u borbama zasluženo osvojila zlatnu medalju.

- Karate znači prazna šaka. Uvijek sam voljela filmove Jackija Chana pa sam odlučila probati i naučiti se braniti - rekla je Valentina koja karate trenira već godinama i ponosna je nositeljica smeđeg pojasa.


Damijan Blažević uskoro će polagati za ljubičasti pojas. Kaže kako je karate plemenita vještina, ali i do sada je nije morao upotrijebiti ovu  za samoobranu.
- Karate smijemo koristiti samo u samoobrani. Na treningu vježbamo udarce, kate, spariramo dok i kod kuće ponavljamo pokrete i vježbamo kako bi naučili poteze. Nisam do sada imao neke ozljede, osim što sam slomio nokat na treningu - ispričao nam je svoju pomalo smiješnu ozljedu Damijan.


Damjanovi brat Lovro nije u startu bio oduševljen ovim sportom, no malo po malo "zarazio" se i počele su stizati i prve medalje.

- Kad sam tek počeo trenirati, bilo je pomalo dosadno, no sada je super i bezveze bi mi bilo prekinuti s karateom kad već dosta dugo treniram. Sad sam sedmi razred, počeo sam trenirati u trećem - rekao je Lovro, nositelj ljubičastog pojasa.

Godina je za male karataše, pod vodstvom trenera Zdenka Oroza, bila vrlo uspješna. No, iako slijedi stanka od natjecanja, mladi borci ne miruju.

- Iskoristit ćemo je za seminar i polaganja u svom klubu, a onda kreću pripreme za neke nove medalje - rekao nam je Oroz.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI