Roditelji i učenici igrali matematičke igre: ¨Ovako je puno zabavnija¨

Večer matematike
(FOTO: Tomislav Milanović)

03.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 7886

Nije matematika nikakav "bauk", moto je ovogodišnje "Večeri matematike" u kojoj sudjeluje 347 osnovnih i 51 srednja škola. Jedna od tih škola je i OŠ Dobriše Cesarića gdje su učenici s roditeljima sudjelovali u zanimljivim radionicama.

 - Igramo matematičke igre u kojima računamo na zabavan način. Matematika uvijek može biti zabavna. Igrat ćemo razne igre kao što je čovječe ne ljuti se, spajanje geometrijskih likova i mnoge druge. Matematika i informatika su svuda oko nas. Ona mi je omiljeni predmet, ali nekim mojim prijateljima je teška, i ne vole ju - rekao je učenik šestog razreda OŠ Dobriše Cesarića, Matko Stanković.







Učenica šestog razreda Mia Zekić kaže da su radionice zabavan način učenja matematike, kroz igru ona nije dosadna.
- Ovako je još zabavnija. Volim matematiku i mislim da ju uz ove radionice, na ovakav zabavan način mnogi učenici mogu zavoljeti –  kaže Mia.

Večeri matematike održavale su se i u drugim osnovnim školama u županiji. U Cesarićevoj školi sudjelovalo je 120 učenika od 5. do 8. razreda.
- Cilj nam je približiti matematiku djeci kroz igraonice. Učenicima i roditeljima na raspolaganju su različite matematičke igre. Sudionici mogu razgledati svaku od radionica i odlučiti gdje će se duže ili kraće zadržati – rekla nam je voditeljica projekta u OŠ Dobriše Cesarića, Marija Glibo Čuljak.




 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI