Od 960 prekršaja, čak 150 se odnosi na nepropisno parkiranje na žutim mjestima

Preventivna akcija
(FOTO: Vjeran Blašković)

03.12.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 2291

Uz Međunarodni dan invalidnih osoba Policijska uprava požeško-slavonska je u suradnji s udrugama invalida organizirala preventivnu akciju s naglaskom na nepropisno parkiranje na mjesta namijenjena za invalide. Prethodno je u Policijskoj postaji Požega održan sastanak na kojemu su predstavnici udruga invalida iznijeli probleme s kojima se susreću u prometu.

Statistički pokazatelji govore da je u 11 mjeseci ove godine zabilježeno 150 prekršaja nepropisnog parkiranja na mjesta namijenjenima invalidima, dok je prošle godine zabilježeno 105 za cijelu godinu.




- Od tih 150 prekršaja, izdano je 43 pisane mjere upozorenja, a kazne za nepropisno parkiranje na mjesto za invalide iznosi 700 kuna - rekla je glasnogovornica PU požeško-slavonske Ivana Radić.


Pozvala je građane da u slučajevima kada vide nepropisno parkirane automobile na žuto obilježenim parkirnim mjestima koriste aplikaciju "Sigurnost i povjerenje" kako bi prijavili prekršaj.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI