Igrajući se, učenici Kanižlićeve, razvijali didaktičke vještine

Igra
(FOTO: Bojan Miščević)

02.12.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 3856

Mladi hrvatski produkt dizajner iz Zagreba Marko Pavlović, predstavio je danas učenicima OŠ Antuna Kanižlića u Požegi dječje didaktičke igračke koje je osmislio. Učenici su imali priliku iskušati svoju motoriku i logiku igrajući se igračkama "Oblo” i "Logiq Tower”, hrvatskim uspješnicama na tržištu igračaka.






- Oblo je nastao kao studentski rad i to je igračka za predškolsku dob, radi se o didaktičkoj igrački koja razvija finu motoriku i koordinaciju oko-ruka, a Logiq Tower je igračka za nešto starije uzraste i to je mozgalica sa više od 24 tisuće rješenja u četiri nivoa. Sa ponuđenim elementima može se izgraditi toranj u četiri razine. I jedna i druga igračka rezultat su rada s kanadskom tvrtkom s kojom surađujem i vrlo dobro su prihvaćene na tržištu - rekao je Marko Pavlović.






Dodaje kako su igračke proizvedene od recikliranih i obnovljivih materijala a bez kemijskih aditiva i toksičnih boja, te su rezultat pažljivog i iscrpnog istraživanja. Suvremene tehnologije nametnule su i nove trendove na tržištu igračaka.

- Djeca su danas izložena velikoj količini informacija i nerijetko imaju problem sa zadržavanjem koncentracije na određenom problemu. Ove dvije igračke zahtijevaju upravo to – posvetiti određeno vrijeme određenom problemu - objasnio je Pavlović.





Prije radionice u Kanižlićevoj, mladi dizajner svoje znanje i ova dva rada, podijelio je i sa studentima Veleučilišta u Požegi.

Pavlović je za igračku Oblo dobio zlatnu Nagrada američkih industrijskih dizajnera, Nagradu Hrvatskog dizajnerskog udruženja, Nagradu njemačkih dizajnera, a Logiq Tower logičan je nastavak.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI