24. obljetnica pogibije branitelja: ¨Ponosna sam na sina, ali neizmjerno tužna. Bog je valjda tako htio¨

Ivanka Dragić
(FOTO: Tomislav Milanović)

02.12.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 8379

Prije 24 godine u zasjedi na Papuku su ubijeni pripadnici požeške 123. brigade Davor Dragić, Tomo Perić, Tomislav Pranjković, Tade Nikić, Ivica Zlomislić, Branko Peći, Damir Pišmiš Jozo Koutni i Vinko Tomašević i pripadnici Odreda veze GSHV-a Samobor Tomislav Vužić Mohenski i Anđelko Tule. Taj tragičan dan tradicionalnim polaganjem vijenaca obilježili su članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici Grada Požege, Županije požeško-slavonske, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Goran Grošić i ostali prijatelji i suborci.






- Sin mi jako nedostaje. Imam osjećaj kao da smo se vidjeli prije četiri, a ne 24 godine. Drago mi je da se mnogi ljudi sjete tog dana i skupa to s nama proživljavaju. Teško mi je, ali život ide dalje. Imamo djecu, unuku i praunuku i za njih živimo. Ponosna sam na sina, ali neizmjerno tužna. Bog je valjda tako htio – rekla je Ivanka Dragić majka poginulog Davora Dragića.






- Ponosna sam što moja škola nosi ime branitelja. Naši branitelji su na današnji dan mučki i kukavički ubijeni. Kad kažemo Tomo Perić mislimo na sve branitelje diljem Hrvatske. Od malena znam da su svi oni živote dali da bi mi mogli živjeti. Ponosna sam što mogu ovo čitati i svima prenijeti pozdrav iz male, ali žilave škole, Tomo Perić Buk – rekla je učenica OŠ Tomo Perić iz Buka, Tina Hel.

Nakon polaganja vijenaca, obitelji poginulih branitelja i ostali davatelji počasti okupili su se u Općinskoj vijećnici u Velikoj. Tamo su se nazočnima obratili koordinator udruga proisteklih iz Domovinskog rata Krešimir Pavelić, načelnik Općine Velika Vlado Boban i župan Alojz Tomašević. Obećali su kako će zajedničkim snagama raditi da će sljedeće godine, jer je četvrtina stoljeća sjećanja, obilježavanje biti još svečanije.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI