Proslavili 50 godina braka: ¨Preskakali smo plotove, a onda su prihvatili našu ljubav¨

Antun i Katica Mautner
(FOTO: Tomislav Milanović)

29.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 10350

- Bilo je prekrasnih trenutaka, ali i samoće, tuge i plakanja. Supruga mi je najveće zlato koje imam – rekao je Antun Mautner koji je nakon 50 godina braka obnovio bračne zavjete sa suprugom Katicom u Crkvi blažene Djevice Marije u Vetovu.

Antun nam kaže kako je tajna očuvanja dugog braka međusobno razumijevanje i ogromna ljubav, da su se upoznali u prekrasnim vremenima, ali da im nije bilo lako u početku.

- U početku smo bježali preko plotova, ali bilo nam je lijepo. Godinu dana smo se skrivali od roditelja, poslije su prihvatili činjenicu da smo zaljubljeni. Nije uvijek bilo lako. Najteže nam je bilo kada smo otišli raditi u Njemačku u kojoj je supruga bila 25 godina, a ja 37. Bili smo vrijedni i štedljivi i osigurali smo sebe i pomogli djeci koliko smo god mogli. Imamo tri kćeri, tri zeta, sedam unučadi i dva praunuka – rekao je Antun dodajući da je presretan što može ovaj lijepi trenutak obilježiti sa svim ljudima koje voli.







- Za uspjeh u braku nema nekih prevelikih tajni osim ljubavi i iskrenosti. Izvrsno smo se slagali, borili i radili. Potrebno je međusobno razumijevanje i poštovanje i tu nema nikakvih problema. Žrtvovali smo se radom u inozemstvu i sada je i nama i djeci jako lijepo i svi smo sretni. Kada jedno drugo poštujete i razumijete imate sve - govori nam Katica Mautner.

- Brak mojih roditelja je sretan i pun ljubavi. Bilo nam je svima teško kada su otišli u inozemstvo, ali sad su se vratili i svima nam je lijepo. Prenijeli su nam vrijednosti kako čuvati brak, kako biti marljiv, štedjeti i misliti na druge. Preponosna sam na svoje roditelje i na vrijednosti koje su nas naučili – rekla je jedna od kćeri, Mirjana Galić.





Obnove zavjeta mladenci i gosti proslavili su u Ribarskoj kući Lukač. Antun i Katica zaplesali su s takvim zanosom i brzinom da ih nije bilo jednostavno uhvatiti u kadar.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI