¨Školu pohađa 41 učenik s posebnim potrebama, svi sudjeluju u radionicama¨

Nika Tilinger i Lina Kordaso
(FOTO: Tomislav Milanović)

27.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 5226

- Naši prijatelji, učenici s posebnim potrebama budu jako sretni kada mi dođemo, pjevamo i pomažemo im oko izrade ukrasa. Izrađivale smo glinene ukrase za bor, privjeske i razne ukrase. Pomagale su nam učiteljice i bilo nam je jako zanimljivo - rekle su nam učenice četvrtog razreda OŠ Julija Kempfa, Nika Tilinger i Lina Kordaso, prilikom otvaranja izložbe "Prilika za sve".

U sklopu projekta "Prilika za sve" učenici su izložili radove koje su od početka školske godine uz pomoć učitelja izrađivali na radionicama s učenicima s posebnim potrebama. U pitanju su božićni ukrasi, oslikane boce, slike i proizvodi kuharske radionice.







- Na početku školske godine smo osmišljavali jedan veliki godišnji projekt koji će predstavljati najbolje našu školu. Nismo imali puno dvojbi i odabrali smo projekt "Prilika za sve". Dajemo priliku svim učenicima bez obzira na sposobnosti i poteškoće da zajedno sudjeluju s ostalim učenicima u radionicama.

- Našu školu pohađa 41 učenik s posebnim potrebama i teškoćama u razvoju i 20 učenika s poteškoćama koji pohađaju redovne odjele, ali po prilagođenom programu – rekla je ravnateljica OŠ Julija Kempfa Kornelija Sabljak i dodala da su glavni ciljevi projekta integrirati učenike s posebnim potrebama u zajednicu, senzibilizirati ostale učenike i njihove roditelje i čitavu javnost za njihovu problematiku.



Pogledajte fotogaleriju izložbe.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI