Pleternički 12-godišnjak na pragu repke: ¨Bura puše, ne možemo na teren, jedva čekam loptu¨

Petar Čuljak, Petar Krpan i Stjepan Matanić
(FOTO: NK Slavija)

27.11.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 10744

Dvanaestogodišnji Pleterničanin Stjepan Matanić Pepi otputovao je kao izabrani reprezentativac slavonsko-baranjske regije za dječake rođene 2003. godine na završni nogometni turnir svih hrvatskih regionalnih centara u Makarsku. Nakon nekoliko okupljanja u Osijeku instruktor Petar Krpan, bivši hrvatski reprezentativac, zaključio je da Pepi udovoljava svim zadanim kriterijima i uvrstio ga na popis putnika. Stjepan je jedini predstavnik naše županije.

- Presretan sam što sam ovdje, svi se družimo, lijepo nam je, ali je bura pa su odgođene utakmice. Jučer smo trebali igrati protiv splitske regije, danas ako se smiri bura, protiv riječke. Jedva čekam izaći iz sobe, ali i na teren i zaigrati - izjavio je Stjepan koji igra za pleterničku Slaviju.

- Biraju se igrači iz regija čiji su centri Zagreb, Osijek, Rijeka, Split i Varaždin. Regije igraju jedne protiv drugih i tko se tamo svidi izborniku, upada u prvi sastav - igra za reprezentaciju Hrvatske. Tamo budu predstavnici svih velikih klubova koji gledaju i procjenjuju igrače i za buduće angažmane za svoje klubove. Stjepanje u toj kategoriji jedini iz naše županije otišao na zadnju selekciju - izjavio je prvi Stjepanov trener Petar Čuljak.


Dodaje kako je Stjepan "all round igrač", trkački toliko jak i dominantan da sve pozicije može igrati. Odličan vezni igrač koji pomaže i obrani, trkač je, ali zabija i golove. Jednostavno odskače od drugih.


- Selekcija mladih igrača se kod nas u posljednjih par godina dosta pojačala dolaskom Krpana na mjesto instruktora. Srbi su, npr., dosta na tom tom polju ispred nas. Tako oni već selektiraju 2006. godište. Igrala se utakmica između reprezentacije regije Slavonija i Baranja i samog nogometnog kluba FK Vojvodina, znači njihovih klinaca i nismo im mogli parirati. Trebalo bi i kod nas još ranije početi sa selekcijom jer u konačnom rezultatu, seniorskoj reprezentaciji, smo u vrhu zahvaljujući nepresušnom izvoru nogometnih talenata u Hrvatskoj - zaključio je Čuljak.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI